18.7 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHMcDonald's podnosi tužbu protiv Ihtijarevića sudu u Londonu

McDonald’s podnosi tužbu protiv Ihtijarevića sudu u Londonu

On nije poštovao brend

Svjetska korporacija McDonald’s podnosi tužbu protiv Harisa Ihtijarevića.

Podsjećamo, Ihtijarević je bio vlasnik franšize za McDonald’s u BiH i taj posao je završio neslavno, piše Raport.

Nije plaćao kiriju

Naime, njegova kompanija Gliese 581g izgubila je licencu nakon niza skandala. Prvo je stigla presuda suda u Sarajevu, jer Ihtijarević nije plaćao kiriju za prostor McDonald’sa u Titovoj ulici.

Potom su otkrivene brojne finansijske malverzacije. Naime, McDonald’s je odmah reagirao pa je tražio sudsku zabranu i zatvaranje objekata u BiH, a Ihtijareviću je oduzeta licenca.

Međutim, kako je Raportu rečeno, ovaj svjetski brend tu ne misli stati. McDonald’s podnosi tužbu lično protiv Ihtijarevića i to Trgovačkom sudu u Londonu.

Ogromni dugovi 

Kako je navedeno u obrazloženju, Ihtijarević je prekršio odredbe ugovora. On nije poštovao brend. Osim toga, McDonald’s će tužiti posuđivanje novca McDonald’sa koji nikad nije vraćen te kupovinu Bentleya preko lizinga ovog brenda. I, kako nam je rečeno, tražit će se višemilionska odšteta.

Podsjetimo, Ihtijarević je napravio ogromnu štetu brendu McDonald’sa. Osim što je ostavio ogromne dugove, pa i dobavljačima, Ihtijarević je uvukao svjetski brend u političku kaljužu u BiH. Naime, on je iznajmio marketinške pozicije svjetskog brenda stranci SDA u toku predizborne kampanje.

Izvor: avaz

spot_img