-3.7 C
Travnik
Utorak, 7 veljače, 2023
NaslovnicaBiHNa području Velike Kladuše spriječeno krijumčarenje turskih državljana

Na području Velike Kladuše spriječeno krijumčarenje turskih državljana

spot_img

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Hukića brdo na području Velike Kladuše prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila Škoda, bh. nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao S.M. (1985.), državljanin Bosne i Hercegovine

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Velika Kladuša spriječili su krijumčarenje pet državljana Republike Turkiye, javlja Anadolija.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Hukića brdo na području Velike Kladuše prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila Škoda, bh. nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao S.M. (1985.), državljanin Bosne i Hercegovine.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, državljanin BiH je ispitan u svojstvu osumnjičenog i protiv istog ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela “krijumčarenje osoba”.

Također, prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH privremeno su oduzeti materijalni dokazi koji se mogu koristiti u krivičnom postupku. Državljani Republike Turkiye bit će ispitani u svojstvu svjedoka. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Izvor: AA

spot_img
spot_img