22.2 C
Travnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaBiHRujište kod Mostara postaje prava zimska atrakcija: Mnogi su i danas uživali...

Rujište kod Mostara postaje prava zimska atrakcija: Mnogi su i danas uživali na snijegu

Sergej Mušinović iz Snježne Kuće Rujište rekao je kako je snijeg tijekom vikenda na ovom izletištu okupio Mostarce svih generacija koji su uživali u snježnim radostima

Rujište kod Mostara postaje prava zimska atrakcija što je pokazao prvi ovogodišnji snijeg koji je tijekom vikenda okupio veliki broj Mostaraca, ali i njihovih gostiju u zimskoj čaroliji svega 25 kilometara udaljenoj od centra grada.

Sergej Mušinović iz Snježne Kuće Rujište rekao je za Klix.ba kako je snijeg koji je dugo iščekivan tijekom vikenda na poznatom mostarskom izletištu okupio Mostarce svih generacija koji su uživali u snježnim radostima, ali i brojne goste iz raznih krajeva svijeta koji su popunili sve smještajne kapacitete.

“Pored brojnih Mostaraca koji uživaju u snježnim radostima, imamo goste iz cijele Europe. Neki govore jezikom koji prvi put čujem, ali je najveći broj gostiju koji su došli iz dijaspore”, kazao je Mušinović.

Ističe da je snježni prekrivač visok oko 40 centimetara i da je prava atrakcija za Mostarce kao i njihove goste koji uživaju u skijanju sankanju ili samom boravku na svježem zraku.

Kaže kako trenutno nema padalina, ali da se očekuju u narednom razdoblju, te da je putna komunikacija funkcionalna i pod stalnim nadzorom nadležnih službi.

Ali s obzirom da se jučer jedno vozilo, koje nije bilo adekvatno opremljeno za zimske uvjete, zaglavilo i privremeno izazvalo kolaps u prometu, poziva sve vozači da ne polaze na put bez zimske oprem.

Rujište je idilično mostarsko izletište koje se nalazi 25 kilometara sjeverno od Mostara, na periferiji planina Prenj i Velež. U zimskom razdobllju privlači mnogobrojne ljubitelje zimskih sportova, dok je ljeti idealno mjesto da se pobjegne od hercegovačkih vrućina.

Posljednjih godina je postalo obavezno zimsko odredište, kako za Mostarce tako i goste iz susjednih zemalja, jer ono što Rujište nudi uistinu je zaslužilo riječi hvale.

Iz Turističke zajednice HNŽ ovo izletište smatraju neprocjenjivim turističkim biserom, jer kako navode, iako Rujište nije veliki centar kao što su Bjelašnica i Igman, tokom zimskog perioda omogućava svojim posjetiteljima da nadomak Mostara uživaju apsolutno u zimskim radostima, što je potrebno Mostaru i Hercegovini.

Zbog toga se zadnjih godina intenzivno radilo na popravljanju loše putne komunikacije, tako da je redovan angažman putnih službi i uz odgovarajuću zimsku opremu, nije teško doći do Rujišta.

Izvor: vecernji.ba

spot_img