21 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHVelike gužve na izlazu iz BiH: Ove granične prijelaze izbjegavati

Velike gužve na izlazu iz BiH: Ove granične prijelaze izbjegavati

Vozači koji namjeravaju putovati u Crnu Goru pozivaju se da izbjegavaju putovanje ka graničnom prijelazu Hum – Šćepan Polje

Na putu Posušje-Blidinje-Jablanica, zbog snijega i vjetra, trenutno je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila. Na planinskom prijevoju Romanija (Sarajevo-Rogatica) za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara jak vjetar, koji formira sniježne nanose. Zbog niske temperature može se očekivati i poledica, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška. Zbog zimskih uslova vožnje, na GP Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

U Crnoj Gori je na snazi zabrana saobraćanja na putnom pravcu Šćepan Polje-Plužine, pa se vozači koji namjeravaju putovati u Crnu Goru pozivaju da izbjegavaju putovanje ka graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje.

Izvor: avaz

spot_img