18.1 C
Travnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaBiHSpavali na klupi u Kamberovića polju: Kasumović uručio ključeve novog stana Zejfi...

Spavali na klupi u Kamberovića polju: Kasumović uručio ključeve novog stana Zejfi i njenom bolesnom sinu

Odmah po saznanju naredio sam nadležnim službama da se u roku od odmah zbrine porodica, poručio je Kasumović

Nakon što su pojedini lokalni blogovi objavili da na Kamberovića polju u Zenici živi majka sa sinom stopostotnim invalidom, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović odmah je kontaktirao nadležne službe zahtijevajući da se ovaj problem promptno riješi.

Lično uručio stan

– Zajedno sa resornom službom, po hitnom postupku sam pronašao rješenje i smjestili smo tu porodicu u stan u Radakovu – rekao je gradonačelnik Kasumović.

Ističe kako mu je svaki građanin važan, zbog čega je i lično, uprkos brojnim obavezama i sastancima, otišao da uruči ključeve od stana majici i sinu.

– Svaki građanin Zenice mi je važan. Odmah po saznanju da majka sa sinom koji je stopostotni invalid boravi na otvorenom odnosno na Kamberovića polju po zimi i kiši, naredio sam nadležnim službama da se u roku od odmah zbrine porodica. 

Lično sam otišao i uručio majci i sinu stan, da mogu večeras mirno spavati oni u stanu i ja u svojoj kući. Od direktora Centra za socijalni rad sam upoznat da su im ranije davali određene smještaje, međutim, to im nije odgovaralo. 

Također, od njih sam obaviješten da oni nisu bili na Kamberovića polju dva mjeseca, kako tvrde pojedini mediji, jer su nedavno izašli iz smještaja koji im je dodijeljen, baš kao što nije istina da je Kabinet gradonačelnika ikada kontaktiran po ovom pitanju. 

Poznato je svima da sam osjetljiv na djecu, posebno na onu sa invaliditetom i nikad ne bih dozvolio da spavaju danima, kamo li mjesecima, na otvorenom. Međutim, važno je da je ova priča dobila sretan epilog i da smo smjestili majku sa sinom u topao dom – rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Bili bez krova nad glavom

Majka koja je sa sinom bila bez krova nad glavom nije krila oduševljenje ovim potezom gradonačelnika.

– Nisam vjerovala da će se ovo desiti. Zateklo me, vjerujte. Prezadovoljni smo – kazala je majka prilikom uručenja ključeva i stana u zeničkom naselju Radakovo, saopćeno je iz kabineta zeničkog gradonačelnika.

Izvor: avaz

spot_img