14 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHStvoreni preduvjeti da se nakon usvajanja proračuna krene u izgradnju novih autobusnih...

Stvoreni preduvjeti da se nakon usvajanja proračuna krene u izgradnju novih autobusnih stajališta

Autobusna stajališta u Gradu Mostaru koja su bila devastirana uskoro bi se trebala potpuno obnoviti. Naime, svojevremeno je Grad Mostar potpisao ugovore s pojedinima oglašivačima, a po ugovornim obvezama oni su zauzvrat trebali postaviti, održavati i popravljati oštećena autobusna stajališta, zajedno sa reklamnim panoima koji se nalaze na tim stajalištima.

Zbog kasnije pojave nelegalnih oglašivača na različitim mjestima, oglašivači koju su trebali uredno održavati i popravljati ona autobusna stajališta koja su oštećena, prestali su izvršavati svoje ugovorom preuzete obveze.

Grad je potom tužio te oglašivače, a jedan od dugogodišnjih sudskih sporova s jednim oglašivačem skoro je riješen dogovorom i međusobnim povlačenjem tužbe, te su se sada stvorili pravni preduvjeti da Grad Mostar sam pristupi popravci i uređenju te izgradnji novih autobusnih stajališta.

Određeni iznos financijskih sredstava Grad Mostar već je za tu namjenu planirao u Nacrtu proračuna za 2023. godine, a aktivnostima na popravci, uređenju te izgradnji novih autobusnih stajališta s nadstrešnicama krenut će čim se usvoji Proračun za 2023.

Osim toga razmišlja se i opremanju tih stajališta monitorima na kojima će se vidjeti kada koji autobus dolazi i gdje je njegovo sljedeće stajalište, sve bitne informacije kako bi gradski prijevoz bio što kvalitetniji kako bi se rasteretile ulice od parkiranja koje nije prijeko potrebno.

Izvor: vecernji.ba

spot_img