21 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiPogledajte što se dogodi kad u ormar stavite zdjelu riže

Pogledajte što se dogodi kad u ormar stavite zdjelu riže

Riža, osim što je ukusna za jelo, ima i brojne druge namjene u kućanstvu. Donosimo njih nekoliko.

Smanjuje plijesan i djeluje kao klima uređaj za vaš ormar

Ako ste koristili rižu za sušenje mobitela nakon što je pao u vodu, onda ste upoznati s time da riža upija vlagu. To znači da može pomoći pri sušenju i drugih kućanskih predmeta, poput napola osušene odjeće u vašem ormaru. Bez riže, ova odjeća može uzrokovati neugodan miris i stvaranje plijesni.

Budući da riža ima nevjerojatno svojstvo upijanja vlage, može djelovati kao klima uređaj u vašem ormaru. Riži jednostavno dodajte malo mirisnog eteričnog ulja i stavite je u ormar. Ne samo da će početi dobro mirisati, nego će svi vaši predmeti biti zaštićeni i nećete morati potrošiti mnogo novca da biste se riješili plijesni.

Sve što trebate je šalica riže, nego eterično ulje, mali komad tkanine i gumica da sve to pričvrstite:

  • Stavite rižu u zdjelu i dodajte oko 15-20 kapi eteričnog ulja.
  • Pokrijte smjesu malim komadom tkanine i pričvrstite gumicom.
  • Stavite pripremljenu zdjelu na željeno mjesto, poput ormara.
  • Rižu možete koristiti do 3 mjeseca, a kraće ako se radi o smeđoj riži. Potom ponovite postupak.

Može vam spasiti telefon

Ako vam je pametni telefon ikad pao u vodu, znate kakva panika tada nastaje. Međutim, zdjela riže rješava stvar. Sve što trebate napraviti jest staviti telefon u zdjelu s rižom, i to tako da ga potpuno prekrije i ostaviti tako barem 48 sati. Prije toga svakako uklonite SIM karticu, savjetuje Clever Tricks.

Održava svježinu banana

Primijetili ste da banane posmeđe jako brzo nakon što ih kupite. Ipak, takve banane možete “spasiti” tako što ćete ih staviti u vrećicu u koju ste prethodno stavili rižu, zatvoriti vrećicu i ostaviti tako oko sat vremena. Nakon toga izvadite banane iz vrećice i osušite ih fenom i vidjet ćete kako im se žuta boja vraća pred vašim očima.

Izvor: n1

spot_img