22.2 C
Travnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaBiHDan sahrane Ljubiše i Andree Aramande bit će dan žalosti u Prijedoru

Dan sahrane Ljubiše i Andree Aramande bit će dan žalosti u Prijedoru

Otac i kćerka nastradali u blizini aerodroma

U Prijedoru će biti proglašen dan žalosti na dan sahrane predsjednika Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiše Aramande i njegove ćerke Andree koji su stradali u padu sportskog aviona nedaleko od prijedorskog aerodroma.

Tragedija koja je pogodila Prijedor

Odluku o tome donio je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, koji je uputio telegram saučešća porodici Aramanda, ističući da je njihova tragična sudbina u vrijeme pripreme novogodišnjih proslava nešto što će Prijedor dugo pamtiti.

– Ovo je velika tragedija koja je pogodila naš grad koji je zauvijek ostao bez svog sugrađanina zaljubljenika u nebeske visine i neustrašivog sportiste, pilota i instruktora letenja, planinara i čovjeka koje su krasile najvrednije ljudske osobine. Tragedija je prekinula i mladalačke snove njegove kćerke Andree- naveo je Javor.

Gradonačelnik Prijedora je odmah nakon što je stigla vijest o tragičnom padu aviona, u kojem su živote izgubili Ljubiša i Andrea Aramanda, sa saradnicima izašao na lice mjesta.

Čeka se završetak istrage

– Kada budu završene sve istražne radnje i utvrđivanje okolnosti koje su dovele do pogibije Ljubiše i Andree Aramande i kada bude poznat dan njihove sahrane, gradonačelnik Prijedora će taj dan proglasiti danom žalosti u ovom Prijedoru- objavljeno je na sajtu grada.

Predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda (47) i njegova kćerka stradali su jučer u padu sportskog aviona u blizini aerodoma u Prijedoru.

Izvor: avaz

spot_img