22.5 C
Travnik
Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiMože li grgljanje slanom vodom pomoći kod upale grla?

Može li grgljanje slanom vodom pomoći kod upale grla?

Već nekoliko dana osjećate peckanje u stražnjem dijelu grla, a stanje postaje sve gore. Nemate volje tražiti lijekove koji će vam pomoći. Ima li istine u priči da upaljenom grlu pomaže grgljanje slane vode?

Kako se pokazalo, prilično je točna. Grgljanje slane vode moglo bi ublažiti bol u grlu.

Postoji nekoliko različitih prednosti grgljanja slane vode. Za one s upaljenim grlom, najvažnije je da može smanjiti upalu. Infekcije sinusa, začepljenost i obična prehlada mogu uzrokovati upalu i iritaciju u vašem grlu i to je razlog zašto ga grlo boli. Slana voda razrjeđuje sluz i smanjuje otekline, prema Michaelu Lerneru, asistentu profesora otorinolaringologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Yale, koji je razgovarao s Insiderom.

Također postoji mogućnost da grgljanje također može pomoći u smanjenju količine virusnog opterećenja koje nosite sa sobom. Grgljanjem i ispiranjem slanom vodom možete smanjiti alergene i infekcije od kojih vas boli grlo, prenosi Lifesavvy.

Što se tiče grgljanja slanom vodom, preporuča se koristiti destiliranu vodu jer bi ona iz slavine mogla biti kontaminirana. Koristite 1/2 žličice soli za svaku šalicu tople vode. Zatim grgljajte 10-15 sekundi dva ili tri puta dnevno.

Ako osjećate početak grlobolje ili unaprijed tražite kućne lijekove za prehladu, u budućnosti razmislite o grgljanju slanom vodom.

Izvor: n1

spot_img