20.7 C
Travnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHBiH: Turisti su stigli, smještaji popunjeni, zabava zagarantovana

BiH: Turisti su stigli, smještaji popunjeni, zabava zagarantovana

Glavni grad Bosne i Hercegovine je prepun ljudi. Brojni posjetioci kako iz regiona tako i iz svijeta, ali i bh. građani “okupirali” su ulice i šetališta i odlučili sa svojim najbližima provesti vrijeme u predivnoj prazničnoj atmosferi. Interesovalo nas je koji su im planovi za Novu godinu, da li će je dočekati u Sarajevu ili će ipak u 2023. ući u nekom drugom danu ili državi.

Pozitivni tonovi, užurbani ljudi. Fotografisanje na lijepim gradskim lokacijama. Provođenje vremena sa najmlađima. Svi i sve je u prazničnom duhu. Neki uživaju uz kafu, a neki kližu na ledu. Nova godina samo što nije – svi već znaju gdje će je dočekati.

“Izaći ćemo na Dubiozu kolektiv bit ćemo tu i u krugu porodice dočekati Novu godinu. Puno je ljudi sa strane to me raduje i ja sam sam došao iz dijaspore tako da se osjećam odlično”, “Proslavit ću sa sestrom, zadovoljna sam. Bolje nego u Sloveniji. Mi smo iz Ljubljane”, kazali su nam posjetioci koje smo sreli na ulicama glavnog grada.

Na ugodnih 16 stepeni u Banjaluci danas uživaju stanovnici grada na Vrbasu, ali i brojni turisti. Pred doček Nove godine popunjeni su svi smještajni kapaciteti, a stan na dan plaća se i više od 120 KM za noć. Najviše gostiju je tradicionalno iz Slovenije.

Mostarce će zabavljati Željko Bebek na dočeku Nove godine, a grad je okićen i Advent je mjesto okupljanja građana i turista.

Izvor: N1

spot_img