22.5 C
Travnik
Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHZbog vikenda i praznika: Pojačan promet vozila na ulazu u BiH

Zbog vikenda i praznika: Pojačan promet vozila na ulazu u BiH

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu, saopćeno je iz BIHAMK-a

Zbog vikenda i praznika, na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Orašje i Bosanski Brod pojačan je promet vozila. 

Na ostalim graničnim prijelazima za sada se ne čeka duže od 30 minuta.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a upozoravamo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Sarajevo-Zenica, Tomislavgrad-Posušje,Gradačac-Ormanica, Vitez-Travnik i Kobiljača-Kiseljak-Kaonik, saopćeno je iz BIHAMK-a.

– Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 metara) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Zbog nastupajućeg vjerskog praznika katoličkog Božića danas od 12 sati do ponedjeljka  do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Izvor: Avaz

spot_img