27.4 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiKoliko trebamo hodati da izgubimo na težini?

Koliko trebamo hodati da izgubimo na težini?

HODANJE je oblik tjelovježbe kojemu je naglo porasla popularnost od početka pandemija covida-19. Ulice i parkovi bili su prepuni pješaka koji su počeli hodati kako bi poboljšali svoju tjelesnu kondiciju. Ali neki se pitaju može li se uopće smršavjeti samo hodanjem.

Izvođenje vježbi visokog intenziteta vrlo je učinkovito za mršavljenje i sagorijevanje kalorija, stoga je trčanje dobra ideja za one kojima je cilj skiknuti kilograme. Ali i običnom se šetnjom može izgubiti na težini, a korisna je i za zdravlje srca.

Kako smršavjeti hodanjem?

Za gubitak jednog kilograma bilo bi potrebno oko 29 sati hodanja. Drugim riječima, ako dnevno hodamo sat vremena, u mjesec dana bismo mogli skinuti jedan kilogram. Logično, ako uz hodanje i trčimo, kilogrami će se puno brže topiti. Onoliko koliko možemo skinuti s 29 sati hodanja izgubit ćemo nakon nešto više od 10 sati trčanja, piše Marca.

Šetnja ima velike prednosti. Ne zahtijeva nikakvu opremu osim udobne odjeće, mali je rizik od ozljeda, udaljenost i vrijeme određuje sam pješak i može se raditi bilo gdje i s bilo kim.

Izvor: Index

spot_img