22.5 C
Travnik
Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiPreslatke bebe lavovi napokon na sigurnom: Od Ukrajine do SAD-a putovale su...

Preslatke bebe lavovi napokon na sigurnom: Od Ukrajine do SAD-a putovale su danima

LAVIĆI Prada, Taras, Stefania i Lesya nakon nekoliko dana putovanja od Ukrajine do SAD-a napokon su na sigurnom.

Mladunci, svi mlađi od godinu dana, prvotno su spašeni od trgovine kućnim ljubimcima u Ukrajini. Primali su potrebnu njegu u rehabilitacijskom centru u istočnoeuropskoj zemlji kada je izbio rat, zbog čega ih se moralo premjestiti, a novi dom pronašli su u Minnesoti u The Wildcat Sanctuaryju.

“Mladunci su u Ukrajini stalno bili okruženi glasnim granatiranjem”, rekla je Tammy Thies, izvršna direktorica The Wildcat Sanctuaryja, za The Dodo. “Spasilačke skupine često nisu imale struju, ali su sve bile posvećene tome da ove mladunce odvedu na sigurno.”

Deset sati leta

Najprije su Taras, Stefania i Lesya prevezeni iz Odese u Kijev. Tamo im se pridružio lavić Prada. Nakon nekoliko dana odmora u Kijevu, IFAW je prevezao lavove u zoološki vrt Poznan u Poljskoj, odakle su mogli biti izvezeni u utočišta u Sjedinjenim Državama i Europi.

“Desetosatni let od Poljske do Chicaga bio je prvi put da smo svi mogli odahnuti”, rekla je Thies.

Nakon 10 sati mladunci i njihovi spasioci sigurno su sletjeli u Chicago. Pregledala ih je američka Služba za ribu i divlje životinje, kao i carina, prije nego što su krenuli na posljednju postaju svog putovanja – sedmosatnu vožnju do TWS-a. “Bilo je kišovito, vjetrovito i snježno”, rekla je Thies. “Ali naravno, zašto ne bi bilo? Putovanje nikad neće biti lako.”

Mladunci su stigli u TWS oko ponoći. Iako su mladunci smješteni u potpuno novi okoliš, činilo se da su se odmah privikli.

Mladunci će živjeti u rezervatu za divlje mačke u Minnesoti, gdje će dobiti svu brigu i ljubav koja im je potrebna sljedećih 20 i više godina.

Izvor: Index

spot_img