20.2 C
Travnik
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024
NaslovnicaSvijetTRUMP ĆE U UTORAK OBJAVITI KANDIDATURU ZA IZBORE 2024.

TRUMP ĆE U UTORAK OBJAVITI KANDIDATURU ZA IZBORE 2024.

Bivši američki predsjednik Donald Trump u utorak će objaviti da je “kandidat za predsjedničke izbore” 2024., potvrdio je jučer njegov bliski savjetnik.

Nekretninski mogul već je ranije nagovijestio da bi se mogao kandidirati, obećavajući za utorak “veliku objavu” iz svog doma na Floridi.

Sadržaj te objave nije baš izazivao puno neizvjesnosti posljednjih dana, ističe France presse.

TREĆA KANDIDATURA

Bivši predsjednik Trump “u utorak će objaviti da je kandidat za predsjedničke izbore. I bit će to vrlo profesionalna, vrlo uredna objava”, izjavio je njegov savjetnik Jason Miller u “War Room”, podcastu Stevea Bannona, još jednog bliskog prijatelja Donalda Trumpa.

Sedamdesetšestogodišnji  republikanac smatra da se pitanje njegove kandidature “ne bi ni trebalo postavljati”, objasnio je Miller.

Donaldu Trumpu bit će to treća kandidatura. No čak i ako njegov utjecaj na Republikansku stranku ostaje neporeciv, ipak je izašao oslabljen iz međuizbora u utorak kada su mnogi njegovi istomišljenici podbacili.

Suprotno tome, guverner Floride Ron DeSantis, nova zvijezda tvrde desnice, trijumfalno je ponovno izabran. Ta je pobjeda  učvrstila njegovo mjesto potencijalnog suparnika bivšem predsjedniku za republikansku nominaciju.

Izvor: Hayat

spot_img