9 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaZanimljivostiKako izabrati pravilnu zaštitu od sunca i jesu li sve kreme iste?...

Kako izabrati pravilnu zaštitu od sunca i jesu li sve kreme iste? Evo odgovora

80 posto zdravlja kože ovisi o adekvatnoj zaštiti od sunca. Nije svejedno koju kremu koristite i kako se za ljeto pripremate.

Poznata je činjenica da ultraljubičasto zračenje može utjecati na zdravlje ljudske kože. Štoviše, čak 80 posto zdravlja ovog najvećeg čovjekovog organa ovisi upravo o izloženosti suncu. Ljeto je pred vratima, stoga se je potrebno kvalitetno informirati o preparatima za zaštitu od sunca.

Svaki takav preparat ima SPF oznaku, odnosno sun protection factor. On funkcionira na vrlo jednostavnom principu zaštite. Ako bez zaštite dobijete opekline od sunca u roku od 10 minuta, preparat SPF 30 omogućit će vam da na suncu ostanete 300 minuta. Sredstvo treba nanositi svakih 2 sata zbog činjenice da se na suncu pojačano znojimo.

NIJE SAMO JEDNO SREDSTVO DOVOLJNO

Uzeti samo jedan preparat na osnovu SPF oznake nije dovoljno dobar način zaštite. Stručnjaci iz Kiehl’sa, kultnog njujorškog brenda za njegu kože, razvili su detaljno izrađen plan i proizvode za provjerenu i adekvatnu zaštitu od sunca.

Uz njihove proizvode možete dočekati vruće ljetne dane potpuno spremni i bezbrižni od štetnih ultraljubičastih zraka. Prva pojava uslijed toplih dana i izloženosti suncu je znoj. On je itekako zdrav i nužan, jer putem znoja izbacujemo štetne tvari i čistimo organizam, no pretjerani znoj stvara masnu kožu. Zbog toga, nužno je dubinski i kvalitetno pročistiti kožne pore.

Za sve tipove kože, pa čak i osjetljivu, razvijen je Rare Earth Deep Pore Daily Cleanser. Važno je napomenuti kako ova krema neće oduzeti esencijalnu, prirodnu vlažnost kože, a pritom će ukloniti sve nečistoće i revitalizirati je. Preporuča se čak i masnim tipovima kože, jer sadrži amazonsku bijelu glinu koja upija znoj, ali i čisti toksine.

STVORITE NAVIKE ZA NJEGU LICA I KOŽE TIJEKOM CIJELE GODINE

Iako biste na kožu trebali povećano paziti tijekom ljetnih mjeseci, pravilna i zdrava njega trebala bi biti vaša svakodnevna rutina tijekom cijele godine. U pravilnu njegu podrazumijeva se i tonik. Služi kao dodatni sloj čišćenja i pomaže ukloniti zaostale nečistoće, ali i zaostatke od pranja lica. Možete ga zamisliti kao kvalitetno sredstvo za ispiranje, hidrataciju i osvježavanje kože.

Kiehl’sov najpoznatiji tonik, Calendula Herbal-Extract Toner, izrađen je s ekstraktom nevena i ne sadrži alkoholMožete ga koristiti ujutro i navečer, no najbolji je nakon dugog dana provedenog na otvorenom.

Osim tonika, tijekom ljetnih mjeseci za njegu kože preporučuju se kreme s laganim formulama. Takve formule vašoj koži pružit će hidrataciju, a pritom neće biti pretške za vašu kožu. Za idealnu, laganu hidrataciju kože tijekom ljeta preporuča se Ultra Facial Oil-Free Gel Cream. Ova krema ne sadrži alkohol i ulje, a pomaže koži tijekom cijelog dana. Nudi ugodan, trenutni osjećaj hlađenja. Osim nje tu je još i Calendula Serum-Infused Water Cream. Ona je idealna za vidljivo crvenilo na koži, a poboljšava i neujednačenu teksturu, te pojačava sjaj.

Kada je riječ o njezi lica, ne zaboravite područje oko očiju. Prirodnu vlažnost postići ćete kremom za područje oko očiju od avokada. Ova krema s uljem avokada i shea maslacem trenutno i dugoročno hidratizira, ali i poboljšava izgled kože oko očiju, štiteći je od vidljivog umora.

DOBAR SERUM – PRIJATELJ VAŠE KOŽE

Okolišno zagađenje nije samo pitanje ekologije. Ako provodite vrijeme vani, ono itekako može utjecati na vašu kožu i ubrzati proces starenja. Srećom, tom problemu doskočio je Kiehl’sov serum s hijaluronskom kiselinom, Vital Skin-Strengthening Super Serum, koji pomaže pomaže jačanju kože. Prodire u čak osam njenih slojeva, prema tome zaglađuje bore i pomaže koži da izgleda blistavije. Iz Kiehl’s-a savjetuju da serum za lice držite u malom hladnjaku, te ga izvadite kad se ohladi. Imat ćete osvježavajući osjećaj hlađenja kojeg možete usporediti s osjećajem prskanja lica hladnom vodom.

Nakon što ste riješili jutarnju njegu kože, vrijeme je da se vratite na SPF s početka priče. Krema za sunce koju nanosite mora biti provjerena i kvalitetna, jer vam je nužna dugotrajna zaštita kože tijekom dana. Zato se preporuča Kiehl’sov Ultra Light Daily UV Mineral Defense. Osim što štiti od različitih vrsta sunčevih zraka, ima laganu formulu koja pomaže i kod onečišćenja.

Osim kože, ne zaboravite zaštititi i usne. Naš prijedlog je Buttermask For Lips. Obogaćen kokosovim uljem i maslacem divljeg manga, ovaj tretman za suhe usne zaglađuje i omekšava usne dok vi spavate. Prekrijte usne njegujućom hidratacijom s bogatom maskom za usne i uživajte u efektu obnove tijekom noći.

OPEKLINE OD SUNCA TRETIRAJTE PRAVILNO

Bez obzira na zaštitu, opekline od sunca mogu se pojaviti i zato je važno znati što treba učiniti kada se to dogodi. Prije svega, nužna je hidratacija. Opekline od sunca isušuju organizam, pa je potrebno unositi što više vode. Također, pomoći će vam i tuširanje hladnom vodom. Svakako, izgoreno mjesto prekrijte prikladnom odjećom kako ne bi bilo dodatno izloženo vanjskim utjecajima.

U cijelom procesu vam može pomoći i smirujuća maska s laticama nevena. Ima hidratantnu formulu koja nakon nanosa pospješuje nalet svježine i time smanjuje vidljive znakove izgorene kože. Pri opeklinama također pomaže i Deluxe losion za ruke i tijelo. Lako se upija, a ostavlja kožu mekom i glatkom.

Prilikom zaštite od sunca, ljudi razmišljaju o koži, no svakako ne treba zaboraviti i kosu, odnosno vlasište. Iako je prekriveno dlakama, tjeme je jednako osjetljivo kao i ostatak vaše kože tijekom ljetnih mjeseci. Zato je poželjno da u svom ljetnom ormariću imate šampon za čišćenje kako biste pospješili zdravlje vašeg tjemena. Također, na velikim vrućinama i izloženosti suncu preporuča se nošenje šešira.

Držite se provjerenih preparata

Prilikom izbora preparata za zaštitu od sunca, pronaći ćete mnoštvo ponude. Zato je važno odabrati kvalitetnog i provjerenog proizvođača, kao što je primjerice Kiehl’s. Njihova priča počinje još 1851. godine kada se otvorila njihova prva ljekarna u New Yorku. Doktor John Kiehl kupio je ljekarnu i započeo ovaj i danas prepoznatljiv brend.

Još u svojim počecima, odnosno prvim proizvodima,1851. godine, Kiehl’s ljekarne bile su orijentirane na prirodno bilje i snagu prirode, a tako je i danas. Oni su prva ljekarna koja je stvorila princip rada isprobaj prije kupnje. Tako možete vidjeti odgovara li vam proizvod, a na svakom od njih detaljno piše od čega se sastoji, jer Kiehl’s svoje sastojke pokazuje ponosno. Takva tradicija visoke uslužnosti i ljubaznosti s ciljem najkvalitetnije njege kože duga je više od 170 godina, a traje i danas.

Sadržaj nastao u suradnji s Kiehl’s-om.

Izvor: ordinacija.hr

spot_img