Zbog magle smanjena vidljivost na mnogim putevima u BiH

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na većini puteva koji prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Izdvajaju se dionice u dolinama rijeka Bosne, Save, Lašve i Vrbasa.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a iz BIHAMK-a skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom. Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Povodom Nove godine, do 3. januara do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

Izvor: klix

Prethodni članakFlyBosnia planira ponovo pokretanje linija i to sa svih aerodroma u BiH
Sljedeći članakUžas na Korčuli: Auto sletio s ceste, poginula trojica mladića. Najmlađi je imao 19 godina