Vremenska prognoza u narednim danima: Pretežno oblačno vrijeme, najtoplije će biti u subotu

U Sarajevu jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla i niska oblačnost. U večernjim satima, u sjevernim područjima lokalno sa slabom kišom ili rosuljom. 

Jutarnja prognoza za danas (četvrtak)
Jutarnja prognoza za danas (četvrtak)

U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim i večernjim satima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Poslije podne razvedravanje u Krajini i Hercegovini, a tokom noći i u ostatku zemlje. Na jugu nešto sunčanije. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 9, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

Dnevna prognoza za danas (četvrtak)
Dnevna prognoza za danas (četvrtak)

U subotu u centralnim i istočnim područjima pretežno oblačno vrijeme, u ostalim dijelovima Bosne umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 11 do 17 stepeni. U mjestima sa dugotrajnom maglom dnevna temperatura će bit 3-4 stepena i niža od prognozirane.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 9 do 15 stepeni.

Izvor: avaz

Prethodni članakRadarske kontrole SBK/KSB, 30.12.2021.
Sljedeći članakVrijednost uvoza iz Turske porasla na više od milijardu maraka, izvoz samo trećina tog iznosa