9 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaZanimljivostiDeset savjeta za organizaciju bajkovitog zimskog vjenčanja

Deset savjeta za organizaciju bajkovitog zimskog vjenčanja

Ovisno o tome gdje se održava ceremonija, a gdje zabava, hladno zimsko vrijeme vam može biti veliki neprijatelj. Uzmite u obzir goste te ih nemojte tjerati da provode previše vremena vani

Iako se vjenčanja najčešće održavaju u ljetnim mjesecima, moramo priznati kako zimska vjenčanja iz godine u godinu postižu sve veću popularnost. Takva vjenčanja prikladna su za sve one koji žive u inozemstvu, ali dolaze kući za Božić. Evo što sve trebate znati ako organizirate zimsko vjenčanje.

1. Odaberite pravi datum

Razmislite koga ćete pozvati, trebaju li putovati i njihove obiteljske obveze. Datumi početkom prosinca obično su dobra opcija i još uvijek dopuštaju svečanu atmosferu, ali iz tog razloga ovi datumi mnogima mogu biti zauzeti. Ako planirate gradsko vjenčanje, pokušajte što prije naći prostor koji nije zauzet. Prosinac je jedan od najprometnijih mjeseci u godini pa sve morate dogovoriti na vrijeme.

https://www.pinterest.com/pin/133208101467826050/

Ovisno o tome gdje se održava ceremonija, a gdje zabava, hladno zimsko vrijeme vam može biti veliki neprijatelj. Uzmite u obzir goste te ih nemojte tjerati da provode previše vremena vani. Pobrinite se da temperatura u prostoriji bude ugodna.

Morate znati da su prijevozne karte značajno skuplje uoči Božića i Nove godine, a i uglavnom letovi i autobusu popunjeni. Podsjetite uzvanike da na vrijeme rezerviraju karte.

2. Dobro se obucite

Kada kupujete svoju vjenčanicu, izaberite nešto što će biti prikladno i za van i za grijani plesni podij. Razmišljajte slojevito. Pelerine i šalovi izgledaju nevjerojatno i elegantno. Razmislite o haljini dugih rukava i punijoj suknji koju ćete kasnije moći skinuti. I još jedan mali trik – nosite tajice ispod svoje duge haljine. Nitko neće znati.

https://www.pinterest.com/pin/826269862893827953/

Isto vrijedi i za ostale goste. Neka nose haljine dugih rukava i neka preko stave toplu jaknu ili krzno. Ako goste izlažete hladnoći, pokušajte da to traje što kraće i osigurajte grijalice.

3. Čuvajte svoje cipele

https://www.pinterest.com/pin/10485011625013803/

Morate poduzeti nekoliko dodatnih mjera opreza kada su cipele u pitanju. Ako su vaše cipele od antilopa ili kože, dobro ih poprskajte kako biste ih zaštitili od neočekivanih vremenskih uvjeta. Nikad ne znate kada bi moglo doći vlažno vrijeme. Štitnici za pete su još jedna dobra ideja. Na dan vjenčanja ponesite dodatni par lijepih i udobnih čizama za nošenje na otvorenom. 

4. Hladnoća

Zimsko vrijeme je potpuno nepredvidivo, a iako ćete možda dobiti prekrasan sunčani zimski dan, sigurno će biti hladno. Provjerite sa prostorom gdje se održava ceremonija i svadbena zabava sve u vezi grijanja. Imajte na umu da će vaši gosti imati kapute sa sobom – nemojte da bude prevruće ni prehladno. Ako vaše mjesto ima otvorenu vatru, spomenite to gostima koji dolaze s djecom.

https://www.pinterest.com/pin/236087205456590426/

Razmislite o zamjeni šampanjca dobrodošlice za nešto sezonsko, poput kuhanog vina ili vruće čokolade. Pazite i na starije osobe – organizirajte im malo prostora podalje od otvorenih prozora i propuha, oni će to cijeniti.

https://www.pinterest.com/pin/3518505950182978/

5. Šljokice su dopuštene

https://www.pinterest.com/pin/20547742037996160/

Božić je prekrasno vrijeme kada su šljokice itekako dopuštene. Obucite svoje male djeveruše ili velike u nešto šljokičavo i dodajte dašak blagdanske topline i svečanosti svom vjenčanju.  Nemojte pretjerivati ​​sa šminkom, ali ako želite možete dodati malo šljokica u frizuru ili na šminku.

6. Romantična rasvjeta 

Romantične lampice stavite na prozore, na bor, u zvona, kao dekoraciju na stolu. Sve je dopušteno i preporučeno. Lampice su te koje stvaraju čaroban ugođaj i mogu vizualno i ugođajem promijeniti baš sve.

https://www.pinterest.com/pin/1055599901919861/

Želite li okićeni bor, pokušajte ga okititi samo lampicama ili jednobojnim ukrasima u stilu s ostalim detaljima koje imate. 

7. Sezonsko cvijeće je najbolje

https://www.pinterest.com/pin/21814379435149580/

Kao i svako godišnje doba i zima ima svoje sezonsko cvijeće. Prihvatite božićne boje – Crvena, zelena, tamnocrvena i tamno plava su sigurni izbor, a čini se da se i priroda slaže. Zamislite samo kako bi se lijepo uklopila imela i božićna zvijezda. Naravno, ovih dana možete nabaviti bilo koje cvijeće, ali zamislite tulipane na zimskom vjenčanju, to ne izgleda baš prikladno.

8. Ne zaboravite kišobrane

https://www.pinterest.com/pin/31736372349001112/

Ovo morate uvijek imati bez obzira što u prognozi piše da neće padati. S kišom nikad ne znate. Prosinac je vlažniji od ljetnih mjeseci, a to znači da se treba pripremiti. Kupite nekoliko kišobrana za sebe i za goste pa ih stavite sa strane da budete spremni. Izaberite one prozirne, super će izgledati na vjenčanju.

9. Posjetite svoj prostor noću

https://www.pinterest.com/pin/43769427619258842/

Izvrsno je ako svoje vjenčanje planirate 12 mjeseci unaprijed, ali ako gledate prostor u nekom drugom godišnjem dobu (planirate zimsko vjenčanje tijekom ljetnih mjeseci, na primjer!), možda će vam biti vrlo teško vizualizirati svoj dan. Stoga svakako posjetite mjesto vjenčanja navečer. Obratite pažnju na to koja svjetla su već instalirana i što biste mogli dodati. To će vam dati dobru osnovu za planiranje vašeg dekora i atmosfere.

10. Organizirajte garderobu za goste

https://www.pinterest.com/pin/766878642805202144/

Ovo je mali detalj i ljubaznost koju će vaši gosti cijeniti više nego što mislite. Ako želite da se usredotoče na vas i vaš dan, a ne da brinu o svojim stvarima, organizirajte za njih garderobu za sve dodatne stvari koje će nositi sa sobom, piše Olga Hogan.

Izvor: 24sata.hr

spot_img