Skaut koji je otkrio Modrića: Prvi put sam ga vidio u Bosni i ostao sam šokiran

Proslavljeni italijanski skaut Riccardo Pecini otkrio je veliki broj poznatih nogometaša, a Luku Modrića prvi put je primijetio dok je igrao u Bosni i Hercegovini

Pecini trenutno radi kao trener italijanske Spezije, a svojevremeno je radio kao skaut u brojnim nogometnim ekipama i tu je otkrivao sjajne igrače.

Dok je radio u Tottenhamu otkrio je Dimitra Berbatova i Luku Modrića, a hrvatskog nogometaša prvi put je gledao dok je bio član Zrinjskog.

“Kada sam ga gledao prvi put, igrao je u Bosni i ostao sam šokiran jer je bio tek beba, gotovo dvostruko mlađi od igrača protiv kojih je igrao. Bio je nevjerovatan talenat. Skautirali smo ga naredne tri godine dok je odrastao”, rekao je Pecini u velikom intervjuu za Goal.com.

Pecini je odigrao ključnu ulogu u dovođenju Modrića iz Dinama u Tottenham 2018. godine, a sličnu stvar učinio je sa Dimitrom Berbatovim.

“Pričali smo nekoliko puta s mladićem. Kada je trebalo donijeti odluku, čelnici Tottenhama su odradili odličan posao kako bi uvjerili Dinamo da nam ga da jer oni nisu baš jednostavni u pregovorima”, dodao je Italijan.

Podsjetimo, Modrić je u sezoni 2003/2004. nastupao na posudbi u Zrinjskom i tu je pružio nekoliko odličnih igara iako je imao tek 17 godina.

Izvor: klix

Prethodni članakDva ruska bombardera 10 sati letjela iznad Aljaske
Sljedeći članakEuropa ponovo žarište korone: Austrija u lockdownu, centar kontinenta u “crvenom”