Porsche postaje većinski vlasnik Rimčeve tvrtke Greyp Bikes

Porsche je do sada imao oko 10 posto vlasničkog udjela, sada kupuju većinski udio

Porsche kupuje većinski udio u tvrtki za proizvodnju električnih bicikala Mate Rimca – Greyp Bikes. Porsche je do sada imao oko 10 posto vlasničkog udjela u kompaniji koji su stekli kada su uložili u Rimac Automobile 2018. godine.

Iz njemačke tvrtke su izvijestili da su iskoristili svoje ugovorno pravo da prvi daju ponudu za Greyp Bikes nakon što je treća strana pokazala zanimanje za kupnju hrvatske kompanije. Naglasili su kako će Mate Rimac i ostali osnivači Greyp Bikesa zadržati svoje vlasničke udjele. Očekuju da će proces biti završen do kraja godine.

‘Potvrda Greypove vizije’

Porsche je naglasio da “stalno razvijaju svoju strategiju za održive načine prijevoza te da šire svoje djelatnosti u području električnih bicikala”. “Svoju poziciju u vlasničkoj strukturi Porsche je ojačao, jer su prepoznali potencijal Greypa”, istaknuli su iz hrvatske tvrtke.

“Porscheova investicija potvrda je Greypove vizije mikromobilnosti, koja redefinira korisničko iskustvo vožnje električnog bicikla kroz software i IoT. Dvije kompanije imaju za cilj značajno povećati Greypove operacije, pogotovo u R&D segmentu te svojim proizvodima i uslugama učiniti mobilnost zabavnijom, praktičnijom i sigurnijom za sve svoje korisnike”, navode iz Greypa.

“Mikromobilnost će imati veliku ulogu u transportu budućnosti, a Greyp, unutar Porsche obitelji, će biti jedan od glavnih protagonista ove elektrificirajuće i uzbudljive priče”, istaknuli su iz tvrtke. Dodali su kako je cjelokupni proces još uvijek podložan odobrenju regulatornih tijela, te da ne mogu iznositi više informacija dok ne bude pravno finaliziran.

‘Sjeme za nešto veće’

Mate Rimac je naglasio kako je oduvijek vjerovao da Greyp ima potencijal biti uspješna tvrtka svjetske klase i jedan od industrijskih lidera. Istaknuo je kako je ponosan na sve što je taj tim, na čelu s Krešimirom Hledeom, izgradio u 7 godina. “Tim od 100 ljudi nedvojbeno je stvorio najpovezanije i tehnološki najnaprednije e-bicikle na tržištu, pokrenuo serijsku proizvodnju u Svetoj Nedelji i isporučio bicikle diljem svijeta. Istovremeno, Greyp je bio u sjeni Rimca i nikada nije mogao procvjetati u svom punom potencijalu”, rekao je Rimac.

Naglasio je da ovim potezom Porschea počinje novo poglavlje kompanije. “Ovo će biti sjeme za nešto još veće, ali o tome ćemo drugi put”, rekao je Rimac dodavši da ne može o detaljima dok se dogovor ne realizira. Međutim, naglasio je neke stvari.

“Greyp će imati vrlo jaku i rastuću prisutnost u Hrvatskoj. Želimo raditi velike stvari, inače Porsche i mi ne bismo ulazili u ovaj pothvat. Ovo će osigurati sjajnu budućnost zaposlenicima Greypa i donijeti ogromnu vrijednost za Hrvatsku kao još jedan dokaz da je Hrvatska mjesto istraživanja i razvoja električnih vozila”, kazao je Rimac dodavši da će pomagati Greypu gdje god može, ali da će se on fokusirati na Rimac grupu. “Svi vlasnici Greyp GRP tokena bit će zbrinuti”, zaključio je.

Izvor: telegram.hr

Prethodni članakDomaći tviteraši se žale da im nitko ne čestita Dan muškaraca, objave su hit
Sljedeći članakU Sarajevu preko noći skočile cijene pita, poskupiće i ćevapi?