Piksi o dogovoru s Vučićem: Nisam znao za milion eura premije, meni to ne treba

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi gostovao je na K1 televiziji, gdje je govorio o utsicima nakon velike pobjede protiv Portugala i plasmana na SP, a osvrnuo se i na novčanu nagradu koju im je još prije polaska u Lisabon obećao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je prije puta u Portugal ušao u avion u kojem su bili nogometaši Srbije te im je obećao nagradu od milion eura ukoliko izbore direktan plasman na Mundijal.

Ipak, Stojković ističe da novac nije bio presudan motiv i da bi sve dao za plasman na SP.

“Kada utišate La Luž sa 62.000 navijača – za to se živi! Ja bih sve prodao da odem u Katar, meni nikakav novac ne treba. Taj milion od države, to znači da nas država podržava, to je samo dodatni vjetar u leđa. Igrači nisu znali da će predsjednik doći da ih isprati, samo sam ja znao, jer smo se tog dana čuli i dogovorili, ali za taj milion nisam znao. To su za mene trivije, a vidim da se mnogi time bave. Igrači nisu mogli da vjeruju da ih je posjetio predsjednik”, kazao je Stojković tokom gostovanja na K1 televiziji.

Inače, srbijanski mediji su prenijeli da su njihovi nogometaši donirali Vučićevih milion eura za liječenje bolesne djece.

Izvor: klix

Prethodni članakU Sarajevu počela konferencija o migracijama: BiH nije spremna biti spavaonica za migrante
Sljedeći članakČerkez: Nove mjere od 20.12.