Međunarodna akcija SIPA-e u Trebinju: Pronađeno oko 200 kilograma marihuane

Kako je saopćeno iz SIPA-e, uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u međunarodnoj operativnoj akciji izvršili pretrese više stambenih objekata na tri lokacije na području Trebinja. Tom prilikom su otkrili oko 200 kilograma marihuanae i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

– Navedene aktivnosti se provode u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine a po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine – stoji u saopćenju SIPA-e.

Oduzeli eksploziv i oružje

Osumnjičeni će biti sprovedeni u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predata na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Izvor: avaz

Prethodni članakNapeto ispred Vlade FBiH: Rudari bijesni na ministra koji je izašao da se obrati, stigli i specijalci
Sljedeći članakProbijen tunel Vranduk na poddionici Vranduk – Ponirak