Evo na kojim bh. graničnim prijelazima je zabilježena gužva

Danas do 17 sati, zbog asfalterskih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo

U novom izvještaju BIHAMK-a, o stanju na cestama u BiH, navodi se da je, između ostalog, pojačana frekvencija na graničnim prijelazima.

Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na graničnim prelazima Rača i Karakaj kolona vozila je na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća.

Bosanska Gradiška: Izlazi iz BiH

Danas do 17 sati, zbog asfalterskih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritiroji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Bosanska Gradiška ulaz u BiH

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Kladanj-Tuzla (u blizini kamenoloma u Stuparima), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Granični prijelaz Izačić

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Izvor: avaz

Prethodni članakOglasili se iz BHRT-a: Utvrdit ćemo odgovornost i sankcije za novinarski propust
Sljedeći članakEko projekt: Rastave staru i odbačenu pamučnu odjeću, samelju je i posipaju po zemlji