Dva ruska bombardera 10 sati letjela iznad Aljaske

Dva ruska strateška bombardera Tu-95 izvela su planirane, deset sati duge letove iznad neutralnih voda pored Aljaske, objavilo je rusko ministarstvo odbrane

Dva ruska strateška bombardera Tu-95 izvela su planirane, deset sati duge letove iznad neutralnih voda pored Aljaske, objavilo je rusko ministarstvo obrane dan nakon što se predsjednik Vladimir Putin požalio na zapadne avione u blizini ruskog zračnog prostora.

Putin je rekao da zapadni bombarderi nose “vrlo ozbiljno naoružanje” dok lete unutar udaljenosti od 20 kilometara od ruske granice. U istom govoru je rekao da zapad ne shvaća dovoljno ozbiljno ruska upozorenja da ne prelazi “crvene linije”. 

Dva nosača raketa dugog dometa Tu-95MS izvela su planiran let u zračnom prostoru iznad neutralnih voda Beringovog prolaza, Čukotskog i Ohotskog mora”, stoji u priopćenju ruskog ministarstva.

Već loši odnosi između Washingtona i Moskve dodatno su pogoršani proteklih sedmica jer SAD optužuje Rusiju za prijeteće ponašanje prema Ukrajini, a Rusija se žali na ono što naziva provokativnim manevrima američkih ratnih brodova u Crnom moru.

Izvor: avaz

Prethodni članakU Sarajevu preko noći skočile cijene pita, poskupiće i ćevapi?
Sljedeći članakSkaut koji je otkrio Modrića: Prvi put sam ga vidio u Bosni i ostao sam šokiran