Domaći tviteraši se žale da im nitko ne čestita Dan muškaraca, objave su hit

19. STUDENOG obilježava se Međunarodni dan muškaraca s ciljem podizanja svijesti o ulozi, ali i zdravlju muškaraca, a prvi put je obilježen 1999. godine u Trinidadu i Tobagu.

Za uvođenje ovog dana u međunarodni kalendar zaslužan je dr. Jerome Teelucksingh. “Shvatio sam da ne postoji dan za muškarce. Neki će reći, pa dobro, postoji Dan očeva, ali to nije isto. Nisu svi muškarci očevi, što je s mlađim dečkima, tinejdžerima…”, objasnio je on jednom prilikom.

“Nitko nam ne čestita!”

No, za razliku od Dana žena, Dan muškaraca mnogo je manje razvikan u javnosti, a na to su se danas požalili i hrvatski te regionalni tviteraši. Njihove objave postale su hit i izazvale popriličnu raspravu.

“Broj muškaraca koji su znali da je danas Dan muškaraca – nula”, “Pošto je danas Dan muškaraca, a nitko se ne sjeća evo jedna čestitka od mene”, “Danas je Dan muškaraca koji nitko živ ne slavi”, “Danas je Dan muškaraca ili kako se kod mene kući zove – ništa”, “Danas je Međunarodni dan muškaraca, jedinstveni dan u godini. To je dan kada muškarci od žena dobiju kurac”, “Za Dan žena su redovi ispred trgovina, nose se ruže… Na Dan muškaraca – ništa”, samo su neke od objava.

A i žene su imale odgovor na “ignoriranje” Dana muškaraca koji se muškarcima i neće baš svidjeti.

“To što dan muškaraca pada u sezoni Škorpije i na najduže pomračenje Mjeseca od Kosovske bitke govori o svemu na čemu bih imala da im čestitam”, “Sretan Dan muškaraca, želim vam da crknete svi”, “Kažete Dan muškaraca… Ne znam da li da čestitam ovom što me držao za ruku, a u međuvremenu jebao druge cure, na moje zaljubila sam se rekao – ja mislim da nisam ili da čestitam ovim što mi se javljaju s ljigavim pitanjima u DM”, pisale su neke tviterašice koje, čini se, nisu baš obožavateljice muškaraca ovih dana…

U svakom slučaju, da se muškarci danas ne osjećaju zaboravljeno i zapostavljeno – sretan vam Dan muškaraca od nas!

P. S. Valja spomenuti da se od 2011. godine na današnji dan obilježava i Međunarodni dan WC-a. Ali to svakako s ovim gore danom nema veze…

Izvor: index

Prethodni članakCvijeta Tavić rođ. Šarić – Cmilje
Sljedeći članakPorsche postaje većinski vlasnik Rimčeve tvrtke Greyp Bikes