Vlažni ručnici privlače pauke u kupaonicu

U kupaonici možete često pronaći pauke, osobito tijekom jeseni i zime, a stručnjaci upozoravaju da pauke u ovaj dio doma posebno privlače prljavi, vlažni ručnici.

Ako nakon tuširanja vlažni ručnik ostavite u kupaonici, to može privuči pauke. Vlažni ručnici privlače ove insekte upravo zbog vlage koja je paucima prijeko potrebna i bez nje ne mogu živjeti, objašnjava entomologinja Macy Ruiz.

Nicholas Martin, entomolog, ističe da vlaga posebno privlači određene vrste pauka, poput podrumskih pauka.

Osim pauka, vlažni ručnici privlače i druge insekte kojima se pauci hrane. Ruiz i Martin ističu da vlaga privlači inskete kao što mravi, mušice, žohari, grinje, stonoge i cvrčke, a svi su oni izvor hrane za pauke.

Zbog toga ne biste trebali ostavljati vlažne ručnike u kupaonici, a osobito ne na podu prostorije. Tijekom hladnijih mjeseci pauci traže sklonište upravo u hrpama ručnika, ali ovi insekti se vole skrivati i u kutovima prozora i drugim prostorima koje ne čistite redovito. To uključuje i područje ispod namještaja u kupaonici te prljavo rublje.

Ako držite biljke u kupaonici, to također privlači pauke, piše Best life. Mnogi insekti su biljojedi, pa se pauci kreću oko biljki, znajući da će se tu pojaviti i drugi insekti koje će potom lako zarobiti u svoje mreže.

Izvor: N1

Prethodni članakOdličan trik kako otkriti plijesan u domu za samo 30 sekundi
Sljedeći članakStopala su vam stalno hladna? Evo kako možete riješiti taj problem