U zgradi Vlade FBiH počeo sastanak: Hoće li poskupjeti struja?

Poskupljenje električne energije neodrživo i da bi imalo nesagledive posljedice za privredu i za stanovništvo i društvo u cjelini

U sjedištu Vlade Federacije u Sarajevu počeo je sastanak nadležnih u vezi s najavljenim poskupljenjem cijene električne energije. 

Vlada FBiH

Podsjećamo, predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH (UPFBiH) i Uprave Javnog preduzeća „Elektroprivreda BiH“ postigli su saglasnost da je najavljeno poskupljenje električne energije neodrživo i da bi imalo nesagledive posljedice za privredu i za stanovništvo i društvo u cjelini.

Zajednički zaključak je da je u razgovore potrebno uključiti predstavnike Vlade Federacije BiH te je dogovoreno da se danas održi zajednički sastanak predstavnika UPFBiH i Uprave „Elektroprivrede BiH“ s federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom energetike, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.

Udar na privredu

Iz UPFBiH naglasili su da najavljeno povećanje cijena električne energije ne bi bio udar samo na privredu koja se tek počela oporavljati od posljedica pandemije nego i na stanovništvo, jer bi više cijene struje rezultirale drastičnim povećanjem cijena roba i usluga na tržištu.

– Udruženje poslodavaca FBiH neće odustati od svoga stava da maksimalno povećanje cijena električne energije ne smije biti više od jednocifrenog broja – poručili su pred današnji sastanak u Vladi Federacije BiH.

Izvor: avaz

Prethodni članakSjećate li se kućanskih predmeta koji su bili sastavni dio domaćinstava 80-ih?
Sljedeći članakUhapšena vlasnica rotvajlera koji su jučer brutalno izgrizli ženu u centru Sarajeva