10.2 C
Travnik
Četvrtak, 18 travnja, 2024
NaslovnicaBiHPrvi avion nove Wizz Airove kompanije na letu iz Abu Dhabija sletio...

Prvi avion nove Wizz Airove kompanije na letu iz Abu Dhabija sletio u Sarajevo

Wizz Air Abu Dhabi nova kompanija kćerka poznatog avioprijevoznika Wizz Aira današnjim letom po prvi put je spojila Abu Dhabi i Sarajevo.

Avion Airbus A321 sletio je na Međunarodni aerodom Sarajevo nešto prije 18 sati, a letovi su planirani nedjeljom i srijedom.

Kako je ranije najavljeno karte se kreću od 80 KM, a uspostava ove linije važan je korak povezivanja glavnog grada BiH i važnih turističkih tržišta.

“Nastavljamo svojoj mreži dodavati raznoliku i eklektičnu mješavinu odredišta kako bismo osigurali privlačne opcije putovanja za sve. Sarajevo je fascinantna destinacija bogata kulturom i smještene usred impresivnih planinskih krajolika. Kada smo pokrenuli letove početkom 2021. godine obavezali smo se na brzo širenje mreže, kao i pružanje održivih i veoma niskih cijena karata, kako za stanovnike UAE-a, tako i za turiste. Sa 31 rutom koja je sada na našem spisku nastavljamo ispunjavati ovo obećanje i radujemo se što ćemo dočekati još više putnika u našim avionima”, kazao je Kees Van Schaick, generalni direktor Wizz Air Abu Dhabija.

Wizz Air Abu Dhabi ima najmlađu flotu sačinjenu od četiri potpuno nova, najmodernija aviona Airbus A321neo, koji nude najniže sagorijevanje goriva, emisiju i buku.

Izvor: klix

spot_img