Privedeni migranti koji su napali radnike Željeznica FBiH

Kondukter i član obezbjeđenja su ih na prvoj idućoj stanici zamolili da napuste voz, nakon čega su se migranti i fizički obračunali sa njima

Mostarska policija privela je večeras dvojicu migranata koji su osumnjičeni za napad na radnike “Željeznica FBiH” u vozu koji je išao iz Sarajeva za Čapljinu.

Migranti su privedeni oko 20 sati, a primijetili su ih mještani sela Vrdi dok su se skrivali na nepristupačnom terenu ovog sela. Prema tvrdnjama mještana, nakon što su napustili voz u Zaružju, popeli su se uz strmu liticu kraj Neretve, te se skrivali na području naselja Vrdi.

Migranti su jučer u vozu koji je saobraćao na liniji Sarajevo-Čapljina aktivirali senzor za dim, nakon čega se voz automatski zautavlja.

Kondukter i član obezbjeđenja su ih na prvoj idućoj stanici zamolili da napuste voz, nakon čega su se migranti i fizički obračunali sa njima. Jedan od migranata je, navodno, imao i nož. Nakon što su napustili voz, gađali su ga kamenjem, te ga oštetili. 

Izvor: avaz

Prethodni članakČUDO U SRCU BOSNE: Jedna općina bi uskoro trebala postati regionalni rudarski centar, slijedi realizacija kapitalnog projekta…
Sljedeći članakVrijeme danas: U jutarnjim satima magla a poslije nas očekuje sunce