12.2 C
Travnik
Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaBiHOD 20:45 HRVATSKA - SLOVAČKA Hrvatska nastavlja mrtvu trku s Rusijom za...

OD 20:45 HRVATSKA – SLOVAČKA Hrvatska nastavlja mrtvu trku s Rusijom za SP

HRVATSKA nogometna reprezentacija nastavlja lov na prvo mjesto i direktan plasman na SP u Kataru iduće godine. Hrvatska od 20:45 u Osijeku igra protiv Slovačke i nužno su joj potrebna tri boda kako bi ostala na prvom mjestu ispred Rusije. U isto vrijeme Rusija igra u gostima kod Slovenije.

Izborniku Zlatku Daliću nedostaje kartonirani Mateo Kovačić. Umjesto njega startat će Mario Pašalić. Dalić je na jučerašnjoj presici najavio promjene u prvih 11 kako bi donio svježinu momčadi.

Dalić najavio promjene

“Napravit ćemo promjene u sastavu, ne zbog toga što netko nije bio dobar protiv Cipra, već jer želimo veću agresiju i svježu krv. Nisu svi maksimalno spremni”, rekao je, dodavši kako se Vida vraća na svoju poziciju u obrani.

Iz sastava ispada Duje Ćaleta-Car.

“On nema puno utakmica u nogama, u tri dana ne bi mogao biti na visokom nivou.”

Također, bit će zanimljivo vidjeti za koga će se Dalić odlučiti u vrhu napada. Kramarić ili Livaja.

Kramarić ili Livaja? 

Napadač Hajduka je u sjajnoj formi, zabio je i protiv Cipra, dok s druge strane Kramarić za reprezentaciju nije zabio punih godinu dana. Posljednji je puta pogodio protiv Švedske u Ligi nacija za pobjedu 2:1. Od tada je odigrao 13 utakmica bez gola. Kramarić u klubu igra sjajno, u Hoffenheimu je odličan, dok u reprezentaciji kao da igra u grču. Protiv Cipra je Kramarić odigrao korektno, iznudio je penal, a VAR mu je poništio gol. No, pogodak ga ne ide.

Što se tiče Slovaka, oni su izgubili izglede za plasman za SP, ali sigurno je da se neće predati bez borbe u Osijeku. Na koncu, prema prikazanoj igri namučili su Ruse u prošlom kolu i nisu zaslužili poraz. Tako da će i protiv Hrvatske biti motivirani.

Potencijalni sastav Hrvatske:

Livaković; Stanišić, Vida, Gvardiol, Sosa; Brozović, Modrić, Pašalić; Vlašić, Perišić; Kramarić

Tabela 11.10.2021. u 16:30h

Izvor: index

spot_img