Nakrivljeno talijansko čudo: Ovo je najljepši europski neboder u 2021. godini

Broji 34 katova i sveukupno 66.000 četvornih metara površine, a u njemu je smješteno otprilike 3500 osoba…

Panoramu Milana od listopada prošle godine ukrašava novi neboder za čiji je dizajn zaslužen proslavljeni dizajnerski studio Daniela Libeskinda. Takozvani Libeskind neboder zbog svojeg neobičnog izgleda nosi nadimak Il Curvo (zakrivljeni).

Riječ je o 175 metara visokom neboderu u poznatoj poslovnoj četvrti CityLife koji je smješten uz već dva poznata diva od betona, metala i stakla – nebodere Il Dritto (ravni) i Lo Storto (uvrnuti) na trgu Tre Torri.

Il Curvo je izgrađen kao talijanska središnjica internacionalne kompanije PricewaterhouseCoopers (PwC). Broji 34 katova i sveukupno 66.000 četvornih metara površine, a u njemu je smješteno otprilike 3500 zaposlenika spomenute kompanije.

Sjedište kompanije PwC

Unatoč izazovnom obliku nebodera, ali i kašnjenjima s građevinskim radovima zbog pandemije koronavirusa, uspješno je izgrađen moderan, uzbudljiv i inovativan prostor kod čega se koristila najnaprednija tehnologija s najmanjim mogućim utjecajem na okoliš.

To je prepoznalo i vodstvo Emporis Skyscraper Awarda koji su mu na nedavno održanom izboru za najljepše i najfunkcionalnije nebodere u 2021. godini dodijelili visoko četvrto iza brončanog One Vanderbilta u New Yorku, srebrnog Telus Sky u Calgaryju i zlatnog One Barangarooa u Sydneyju.

Il Curvo je prema mišljenju Emporis Skyscraper Awarda zapravo proglašen najljepšim europskim neboderom u 2021. godini.

Kako on izgleda, provjerite u našoj fotogaleriji.

Il Curvo

Izvor: punkufer

Prethodni članakKoliko dugo možete držati jaja u frižideru a da se ne pokvare?