6.8 C
Travnik
Četvrtak, 28 ožujka, 2024
NaslovnicaZanimljivostiMuči vas glavobolja? Ove biljke vam mogu pomoći

Muči vas glavobolja? Ove biljke vam mogu pomoći

Ako često pijete raznorazne tablete da ublažite glavobolju, trebali biste znati da postoje i neke biljke koje vam uvelike mogu pomoći. Neke od njih već imate doma, a ostale možete kupiti u gotovo svakom dućanu.

Različite biljke pomažu kod različitih vrsta glavobolja pa biste najprije trebali ustvrditi što uzrokuje vašu. Ako vas glavobolja često muči, obratite se svom liječniku.

No, za one povremene glavobolje možete isprobati neke od ovih biljaka koje su prilično ljekovite pa bi vam mogle pomoći.

Kamilica

Kamilica je vrlo popularna za ublažavanje tjeskobe i nesanice, a može pomoći i kod glavobolje. Ona može izazvati opuštanje mišića, pa je izvrsno za glavobolje povezane sa stresom. Kamilica ima i protuupalna svojstva, što je čini vrlo dobrom protiv nekih drugih vrsta glavobolje.

Lavanda

Baš kao i kamilica, lavanda je izvrsno rješenje za glavobolju uzrokovanu stresom. Dašak eteričnog ulja lavande ili nanošenje nekoliko kapi na čelo i sljepoočnice može vam pružiti prijeko potrebno olakšanje.

Kadulja

Ova poznata kulinarska biljka izvrsno ublažava glavobolje koje nastaju zbog probavnih smetnji. Ako vas muči cluster glavobolja, odnosno ona koja pogađa samo jednu stranu glave odjednom, također vam može pomoći kadulja. Travari kažu da je kadulja savršena i za glavobolje uzrokovane hormonskom neravnotežom.

Ružmarin

Ružmarin je odličan u borbi s glavoboljom, a uz to poboljšava i cirkulaciju pa će vaš mozak dobiti dovoljno kisika.

Đumbir

Svi znaju da je đumbir sjajan lijek protiv mučnine i probavnih smetnji, ali može uvelike pomoći i kod glavobolje, piše Healthy builderz. Zahvaljujući protuupalnim svojstvima đumbira i pojačavanju cirkulacije, možete ga koristiti kad vas muči glavobolja bez ikakvih neželjenih nuspojava.

Izvor: N1/hr

spot_img