Krizni štab dao zeleno svjetlo: Utakmica protiv Finske pred punim tribinama

Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK dao je saglasnost Nogometnom savezu BiH da se kvalifikaciona utakmica za Svjetsko prvenstvo između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Finske može odigrati uz prisustvo maksimalnog broja gledalaca na stadionu Bilino polje. Na utakmici će za gledaoce važiti princip vakcinisan-prebolio-testiran (VPT).

“Saglasili smo se da se utakmica prvi put od početka pandemije odigra pred punim tribinama, ali insistiramo na poštivanju osnovnih epidemioloških mjera koje će odrediti Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica”, rekao je ministar Jupić.

Ovo znači da će navijači  morati predočiti negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom COVID-19 ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o potpunoj vakcinaciji.

Podsjetimo, utakmica će biti odigrana 13. novembra s početkom u 15 sati.

Ministar zdravstva i predsjednik KŠ ZDK dr. Adnan Jupić rekao je da zasad u ZDK nije planirano uvođenje restriktivnijih mjera, ali da se insistira na pojačanom nadzoru provođenja postojećih mjera od inspekcije i policije.

“Krizni štab je usvojio informaciju o epidemiološkoj situaciji koju je proslijedio Vladi ZDK-a, s prijedlogom da produži primjenu dosadašnjih mjera za još 14 dana uz pojačanu kontrolu njihovog provođenja.”, rekao je Jupić.

Izvor: N1

Prethodni članakLažno se predstavljala kao inspektorica i pribavila 36.000 KM
Sljedeći članakNovo istraživanje otkrilo je li kafa zaista zdrava