Koliko šampona je dovoljno?

Gustoća i tekstura kose određuju koliko šampona trebate koristiti prilikom pranja kose, ali općenito nije ga potrebno puno. Dovoljna količina je veličine novčića

Ako niste zadovoljni količinom pjene, dodavanje više šampona neće pomoći, kaže Steve Waldman, stručnjak za proizvode za kosu.  Pravilno ispiranje i šampon s ispravnom količinom za teksturu i gustoću kose, najučinkovitiji je i najekonomičniji način za pranje kose.

Također, dužina kose ne bi trebala biti faktor u tome koliko šampona koristite jer se on koristi prvenstveno za tjeme, a regenerator za ostatak, dodao je.

Isto tako, važno je izbjegavati prekomjerno pranje jer to može ukloniti prirodna ulja kose, koja su bitna za zdravlje kose i tjemena. Ako je kosi potrebno samo osvježenje možete ju samo isprati vodom.

24sata

Koliko šampona treba koristiti?

Postoji nekoliko čimbenika koji određuju koliko šampona trebate koristiti – gustoća i tekstura kose. Općenito, za normalnu kosu potrebna je količina šampona veličine novčića od dvije kune. Ako imate deblju kosu, trebali biste koristiti otprilike količinu dva novčića od pet kuna. Ako vam je kosa negdje na sredini, dovoljna je količina novčića od pet kuna, piše PureWow.

Izvor: 24sata.hr

Prethodni članak4 toksične kemikalije koje bi u proizvodima trebali izbjegavati
Sljedeći članakNajveća iskopana na svijetu: Divovska rupa u koju stane 9 milijuna ljudi