Kako znati jeste li spremni za useliti zajedno: Pet znakova

Prema Paulu C. Brunsonu, profesionalnom posredniku za spajanje parova, prva stvar koju trebate uzeti u obzir prije zajedničkog života je dosljednost ponašanja. Morate znati što možete očekivati

Prije useljenja s partnerom važno je razgovarati o praktičnim i emocionalnim aspektima zajedničkog života, kaže licencirana bračna i obiteljska terapeutkinja Rachel Freidus. Ona preporučuje raspravu o logistici, financijama i osjećajima o zajedničkom životu.

Također, predlaže razgovor o stvarima kao što su:

  • Gdje ćete živjeti
  • Vrste prebivališta koja vas zanimaju
  • Kako ćete opremiti novo mjesto
  • Kako će se troškovi raspodijeliti na način koji odgovara objema stranama
  • Kako ćete upravljati kućanskim obavezama
  • Vaš raspored spavanja i rada
  • Kako planirate provoditi vrijeme sami kada je to potrebno

Prema Paulu C. Brunsonu, profesionalnom posredniku za spajanje parova, prva stvar koju trebate uzeti u obzir prije nego što se preselite s partnerom je dosljednost ponašanja. Morate znati što možete očekivati.

24sata

– Dosljednost ponašanja odnosi se na sklonost ljudi da se danas ponašaju na način koji odgovara njihovim prošlim odlukama ili ponašanjima. Ovaj pokazatelj je od vitalnog značaja jer bez njega doslovno ne možete vjerovati svom partneru. I nikada se ne biste smjeli useliti ili dijeliti svoj svijet s nekim kome ne vjerujete – kaže.

Pet znakova da ste spremni na useljenje:

1. Imali ste produktivne rasprave o ovom koraku

Jesu li vaši razgovori o logističkim i financijskim aspektima selidbe prošli dobro? Freidus kaže da su ove rasprave izvrstan način da procijenite svoju i partnerovu sposobnost da se slažete i radite kompromise.

2. Dovoljno ste dugo zajedno da dobro poznajete svog partnera

Prije useljenja, Brunson i Freidus preporučuju da provedete značajno vrijeme zajedno kako biste točno procijenili dosljednost ponašanja partnera.

24sata

3. Osjećate se ugodno dijeleći isti prostor čak i kada dođe do sukoba

Freidus ističe da između vas treba postojati neka razina udobnosti, čak i kada postoji nesloga. Jer ako živite sa svojim partnerom, morat ćete dijeliti prostor i kad ste uzrujani, iznervirani ili se ne slažete.

4. Vaši razlozi za zajedničko useljenje su veći od same okolnosti

‘Što nas tjera da želimo živjeti zajedno?’ – ovo je pitanje koje Freidus predlaže partnerima da postave prije useljenja. Odgovor se ne bi trebao usredotočiti na jednostavnu praktičnost. Ako se useljavate zajedno samo kako biste uštedjeli novac, možda biste trebali razmisliti o odluci. Oboje trebate imati istinsku želju za ovim korakom, neovisno o vanjskim čimbenicima.

5. Uzbuđeni ste zbog te ideje

Čak i ako ste pomalo nervozni, Freidus kaže da biste vi i vaš partner trebali biti oduševljeni zbog zajedničkog života. Trebali biste se osjećati sretno, piše mbg.

Izvor: 24sata.hr

Prethodni članakAerodrom u Cirihu je 18. put zaredom najbolji u Europi
Sljedeći članakJeste li znali? Četiri vrste tkanina koje se ne smiju prati s omekšivačem