Iskoristite lijepe jesenske dane: Izrađujte s mališanima likove od kestena, lišća, grančica…

Prilikom boravka u prirodi prikupite lišće, a kad dođete kući bacite se na izradu pečata od lišća. Potrebne su vam tempere, kistovi, nekoliko listova i papir

Kada nam dođe jesen djeca su opterećena mnogim obavezama – neka idu u vrtić, a neka u školu. Kako bi djeci smetnuli s uma školske obaveze možete im predložiti neke zabavne i kreativne jesenske ideje kako ispuniti vikende ili slobodne dane.

Lišće u zlatnim i bakrenim bojama, kesteni, žirevi, bundeve i ostali jesenski plodovi vire sa svih strana i pokazuju nam onu ljepšu stranu ovog godišnjeg doba. Donosimo vam nekoliko ideja kako se sve možete zabaviti s djecom i uživati u jeseni.

Prilikom boravka u prirodi prikupite lišće, a kad dođete kući bacite se na izradu pečata od lišća. Potrebne su vam tempere, kistovi, nekoliko listova i papir. Listove obojite po želji i potom ih pritisnite na papir. Tijekom oslikavanja lišća potaknite s djetetom razgovor o jeseni tj. što se sve u prirodi događa tijekom ovog godišnjeg doba.

1. Bojanje lišća vodenim bojama

Za ovu aktivnost potrebni su vam: lišće, papiri, svijeća i vodene boje. Jedan ili nekoliko listova stavite između dva lista papira. Preko gornjeg lista papira nekoliko puta (snažno) prođite bijelom svijećom. Ako radite s manjom djecom, pomognite im u ovoj fazi aktivnosti kako bi na papiru ostao što bolji voštani trag od svijeće. Papir na prvi pogled neće izgledati drugačije, osim što ćete pod prstima osjetiti voštani sloj. Kako bi dobili prekrasne detalje, dajte djetetu kist i vodene boje.

2. Ukras od lišća za prozor

Za ovu aktivnost sve što vam treba je prozirna prianjajuća folija i lišće. Pažljivo odmotajte prianjajuću foliju na čvrstoj podlozi poput stola ili poda i na nju poslažite lišće. Kada završite, odmotajte foliju u jednakoj duljinu kao što je ova na kojoj je lišće i zalijepite. Rukom pritisnite nekoliko puta po foliji kako bi istisnuli zrak i kako bi se sve zalijepilo. Ovakav ukras može biti unikatna jesenska zavjesa na prozoru. 

3. Pečati od lišća

Smiješna čudovišta od lišća razveselit će klince, a možete ih zalijepiti na papir ili napraviti kolaž. Pustite mašti na volju- neka vaša čudovišta imaju 3 para očiju i smiješan nos.

5. Ideje s češerima, plutenim čepovima i štapićima

Češeri mogu poslužiti kao baza tijela jesenskih leptirića ili simpatične sovice. Pluteni čepovi i češeri mogu zajedno postati jedno veselo jesensko stablo, a štapići od sladoleda veseli jesenski likovi.

6. Nacrtajte smiješno lice na bundevi

Kreće sezona bundeva. Zašto ne biste napravili smiješnu bundevu? Ova lijepa i kreativna aktivnost zabavit će klince, a bundevu kasnije možete staviti kao ukras na trijem ili balkon.

7. Poigrajte se žirevima

Od žireva možete napraviti životinje, nacrtati im lica, izdubiti ih štapićem ili napraviti simpatične male bebe.

8. Igre s kesteni

Na kestenu možete nacrtati preslatka lica, životinje, a možete i čak napraviti malenog čovječuljka. Neka mu kesten bude glava, a s čačkalicama ili štapićima mu napravite noge i ruke. Ako želite ženskog čovječuljka možete zalijepiti list kao haljinu.

Izvor: 24sata.hr

Prethodni članakZnate li čemu služi ladica ispod pećnice?
Sljedeći članakOvo je jedini ispravan način korištenja aluminijske folije