HRVATSKA – SLOVAČKA 2:2 Hrvatska u drami pala na drugo mjesto skupine

HRVATSKA – SLOVAČKA 2:2. Hrvatske nije uspjela pobijediti Slovačku u Gradskom vrtu.

Hrvatska je prvo poluvrijeme odigrala jako slabo. Momčad Zlatka Dalića bila je u grču, a obrana je radila neoprostive greške koje su uporni i žilavi Slovaci uredno kažnjavali. 

Domaćin je u Osijeku imao dominaciju u posjedu, lopta je bila uglavnom kod Modrića i društva, ali osim nekoliko poluprilika golman Rodak je sve što je išlo prema vratima s lakoćom branio. 

Slovaci su prijetili iz kontre, a u 20′. minuti su poveli nakon prekida kojeg je izveo Hamšik. Obrana Hrvatske je Schranza ostavila samoga, a ovaj je bez problema glavom poslao loptu u mrežu. Samo pet minuta je trajalo vodstvo Slovaka. Modrić je izveo korner a Kramarić je zabio prvi gol za reprezentaciju nakon točno godinu dana. 

Hrvatska je tražila novi gol, napadala je, ali Rodak je branio ono što je išlo prema njemu. I onda, u 45. minuti, odlična kontra Slovaka. Almasi za Haraslina i novi šok u Gradskom vrtu. U idućem napadu je mogao odmah izjednačiti Kramarić, ali njegov udarac je završio na okviru gola.

Početak drugog poluvremena nije donio nikakav pomak u igri Hrvatske. Slovaci su otvoreno napali vrata Livakovića i u samo dvije minute su mogli zabiti i treći gol. Hrvatska je bila bezidejna, zbunjena i preplašena. Livaković na vratima nije ulijevao nikakvu sigurnost, štoviše, u jednom trenutku je zaplivao na jedan ubačaj i samo sreća je spasila Hrvatsku da Haraslin ne zabije i drugi gol.

Kramarić je u 56. minuti imao odličnu šansu nakon povratne Vlašića, ali njegov je udarac otišao preko gola. Dalić je potom sve bacio u napad. Ubacio je Livaju i Brekala, a iz igre je izvadio Stanišića i Pašalića. Hrvatska je zagospodarila terenom, a do izjednačenja je stigla u 71. minuti kad je Modrić lukavim slobodnjakom sa 16 metara provukao loptu kroz živi zid za 2:2.

Nakon gola Dalićevi igrači su krenuli po pobjedu. U 73. minuti je Hrošovsky skoro zabio autogol, ali je pogodio vratnicu i sa same gol linije je uspio izbaciti loptu u polje. Hrvatska je bila blizu trećem golu u 83. minuti. Nakon ubačaja Kramarića Vlašić je iz gužve zabio za 3:2, ali oglasio se VAR i poništio je gol. Vlašić je u 87. minuti imao još jednu odličnu šansu, ali je s deset metara tukao loše, pokraj gola.

Izvor: index

Prethodni članakZašto vas organizam stalno traži šećer i kako to zaustaviti?