Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović nakon skandala s fotografijama podnio ostavku

Dalibor Pavlović podnio je ostavku danas na funkciji gradonačelnika Prijedora, a nakon što su u javnost procurile njegove bizarne fotografije na kojima se vidi kako pije veliku količinu tableta i povraća.

Fotografije, koje je sam napravio, a koje je objavio novinar Slobodan Vasković su uzburkale javnost u Republici Srpskoj s obzirom na neprimjerenost sadržaja. Zbog toga, lider SNSD-a Milorad Dodik ga je pozvao da podnese ostavku.

Danas je održana i sjednica Gradskog odbora Prijedora na kojoj gradonačelnik nije prisustvovao, no ostavku je objavio pismenim putem.

“Kao nosilac javne funkcije i prvi čovjek grada Prijedora, snosim odgovornost da svoje sugrađane, ali i širu javnost izvještavam o poslu koji obavljam baš kao i o privatnom životu ukoliko on utiče na dobrobit zajednice u čijoj sam službi. Kako pisanja javni progon mene kao čovjeka raznim spinovima, vrijeđanjima, omalovažavanjima, koja su se posljednjih dana u pojedinim medijima pojavila, mogu da uzdrmaju odnose povjerenja koje sa građanima Prijedora gradim od stupanja na funkciju. Ovim putem obavještavam javnost da prihvatam prijedlog predsjednika SNSD-a Milorada Dodika”, rekao je on.

Inače, Dodik mu je poručio da je izgubio podršku stranačkih kolega zbog objavljenih fotografija i izostanka demantija navoda koji se odnose na to da je ovisnik.

U pismu ostavke, Pavlović se izvinjava sugrađanima zbog neprijatnosti.

“Svojim sugrađanima, koji su osjetili nelagodu zbog mene, a zbog nečasnog, neljudskog i nekorektnog djelovanja opozicije, kojoj ništa nije sveto, ovim putem se duboko izvinjavam. Želim da se zahvalim svima na saradnji, a onima od kojih sam dobio na hiljade poruka podrške, obećavam da ću, i nakon funkcije, ostati čovjek kakvog me znate, spreman da pomognem svima. Ljudskost i poštenje mi nisu, niti će moći da unište. Pravdu ću dokazivati putem suda i neću odustati od nje, ustrajat ću u nastojanju da zbacim nepravdu koja mi je ovim putem nanesena”, naveo je on.

Htio je i kazati šta je sve uradio u proteklom periodu mandata na funkciji gradonačelnika pa je tako poručio da za devet mjeseci sa svojim timom uspio stabilizovati budžet uprkos deficitu od 4,2 miliona KM.

“Pored toga, započeti su i mnogi infrastrukturni projekti, a u završnoj fazi su pregovori sa dva investitora gdje će biti zaposleno preko 200 ljudi. Prijedor je postao gradilište i počeo je da se razvija i živi. To je moj uspjeh”, rekao je.

Izvor: klix

Prethodni članakVozača u BiH nema ni za lijek, a egzodus tek slijedi
Sljedeći članakZa privatna preduzeća izdvojeno 30 miliona KM, po korisniku maksimalno 700.000 KM