Bratići i sestrične imaju posebnu ulogu u našim životima. Evo zašto su važni

BRATIĆI i sestrične često mogu imati značajan status u životu, ponekad kakav imaju braća i sestre. Kad imaju priliku zajedno odrasti, rođaci su povezani svetim obiteljskim vezama. Zajedno se igraju, zalažu se jedno za drugo u školi i prate se kroz život. Zajedno doživljavaju uspone i padove razvoja djetinjstva. I uvijek su vezani krvlju.

Međutim, postoji jedna dodatna prednost rodbinskih odnosa u odnosu na braću i sestre. Nemaju isti pritisak kao braća i sestre koji su odgajani u istom domu. S godinama se odnosi na braću i sestre ponekad stavljaju na kušnju. Sukobi među njima mogu se činiti trivijalnim, ali mogu biti posljedica godina neriješene napetosti u njihovom domu. Rođaci općenito nemaju takvo opterećenje u svojim odnosima. Imaju prostora i vremena udaljenih jedno od drugog za rješavanje sukoba.

Rođaci pružaju perspektivu

Djeca su svjedoci obiteljskog ponašanja, u dobru i u zlu. Zdravo je za djecu da imaju nekog bliskog člana obitelji s kim mogu razgovarati o tome, osobu od povjerenja, poput rođaka. Ovakvi razgovori duboko su korisni za njihovo mentalno zdravlje i razvoj.

Štoviše, bratići i sestrične mogu ponuditi jedinstvenu perspektivu obiteljske dinamike. Dio su vaših uskih obiteljskih odnosa, ali nalaze se u određenoj udaljenosti koja im omogućuje da stvari jasnije vide. To znači da mogu pomoći svojim rođacima u snalaženju u teškim ili bolnim obiteljskim situacijama govoreći istinu onome tko to treba čuti. Tu briljiraju rođački odnosi.

Osim toga, rođaci čuju i uče stvari o obiteljskoj povijesti iz različite perspektive. Ove perspektive pomažu isplesti prekrasnu tapiseriju bogatu pričama, tradicijom i dragim uspomenama kad se svi okupe. Nema ništa bolje od provođenja vremena s rođacima, prisjećanja na članove obitelji koji su odavno otišli, ali su još uvijek kolektivno voljeni.

Prijatelji su za cijeli život

Iako ste odrasli i promijenili se kao osoba, postoji srž vašeg dijela koji je tu od djetinjstva i još uvijek postoji. Štoviše, taj dio vas čezne za razumijevanjem. Dobra vijest je da bliski članovi obitelji, poput rođaka, znaju to i vide vas onakvima kakvi doista jeste.

To znači da, bez obzira na to imate li sedam ili sedamdeset godina, vaši će rođaci imati posebno znanje i ljubav prema vama, kojima se ne mogu mjeriti ljudi koje ste upoznali kasnije u životu.

A najvažnije o rođacima je možda to da i kad nisu bili jako bliski u odrastanju, oni ipak dijele emotivne veze koje čine obitelj. Bez obzira na to jesu li svi bili jednako bliski s bakama, djedovima i ostalima ili jesu li svi bili dio istog obiteljskog okruženja, vjerojatno imaju slična iskustva. Često otkriju da dijele slične manire, uživaju u istoj glazbi, pa čak i dijele karakteristike koje bi mogle datirati unatrag nekoliko generacija. Takve stvari čine rođake obitelji i povezuju ih tijekom cijelog života.

Izvor: index

Prethodni članakNajslađe prijateljstvo: Devetomjesečna beba vezala se za svog instruktora plivanja
Sljedeći članakKako biti dobra majka?