Arhitektonsko čudo usred šume: Ured od 72 kvadrata u kojem bi mnogi voljeli raditi

Ured se sastoji od samo jedne prostorije od 72 četvorna metra koja je djelomično prekrivena prozirnim zidom.

Španjolska arhitektonska tvrtka SelgasCano potpisuje nekoliko zanimljivih projekata diljem svijeta – od dvorana Auditorio de Badajoz, Auditorio El Batel Cartagena i Auditorio de Plasencia u Španjolskoj, preko co-working zgrada u Londonu, Portugalu i Los Angelesu do škole i centra za cijepljenje u Africi.

Najposjećeniji projekt, ipak, je njihov arhitektonski ured usred šume, odnosno blizu Madrida koji je izgrađen još 2008. godine. Jose Selgas i Lucia Cano osmislili su ured cjevastog oblika koji je dug 18 metara, širok oko četiri metra, a visok oko 2,5 metara.

Ured se sastoji od samo jedne prostorije od 72 četvorna metra koja je djelomično prekrivena prozirnim zidom. Točnije, zidovi su na jednoj strani napravljeni od 11 centimetara debelog fiberglasa i te pružaju spektakularni pogled s radnog mjesta na okolicu. Zaposlenicima se, stoga, čini kao da rade iz same šume.

Stolovi su pak sklonjeni s direktnog sunca te omogućavaju normalan rad tijekom cijelog dana. Dio objekta se ukopano 1,2 metara ispod zemlje zbog čega ured ostaje dobro klimatiziran i tijekom najtoplijih španjolskih ljeta.

Kako izgleda rad iz arhitektonskog ureda SelgasCano, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Izvor: punkufer

Prethodni članakDvije osobe povrijeđene u prevrtanju vozila na krov na petlji kod Zenice