0.8 C
Travnik
Četvrtak, 18 travnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiAko se brinete zbog tjelesne težine, ovo morate znati

Ako se brinete zbog tjelesne težine, ovo morate znati

KOLIKO biste trebali težiti, ovisi o nizu različitih čimbenika poput vaše visine, dobi, spola, gustoće kostiju, omjera mišića i masti i raspodjele tjelesne masnoće.

Postoji nekoliko metoda određivanja vaše idealne tjelesne težine, pri čemu svaka metoda koristi različite čimbenike za izračun, poput visine, veličine struka i bokova.

Provjerite svoj indeks tjelesne mase i opseg struka. Dobro je i izmjeriti postotak tjelesne masnoće kako biste bili sigurni da ste zaista dobrog zdravlja jer vaga ne zna razliku između masti i mišića. Dakle, ako se brinete za zdravlje, nije toliko važno koliko težite, koliko je važan postotak tjelesne masnoće.

Težina je vrlo neprecizna metoda određivanja zdravlja. Postotak tjelesne masnoće možete izmjeriti u fitness-klubovima i teretanama i posjetom nutricionistu.

Zapamtite da je svatko od nas različito građen. Iako vaši prijatelji mogu biti iste visine kao i vi, oni mogu imati drugačiji oblik tijela, različitu gustoću kostiju, omjer mišića i masti i raspodjelu tjelesne masnoće. Zato se ne pokušavajte uspoređivati ​​s drugima. Želite postići najzdraviju težinu za sebe – ne za druge.

Izvor: index

spot_img