Želite čvrstu vezu? Onda pružite podršku i pokažite ljubav kada to partner zaista očekuje od vas

Pozitivna reakcija, zagrljaj, poljubac ili iskrena čestitka partneru nakon uspjeha pokazat će mu da ste vi uvijek tu za njega i da ga cijenite, poštujete i volite

Prije nekoliko godina izlazila sam s čovjekom koji, bez obzira na to što mi se dogodilo u životu, jednostavno nije mogao biti sretan zbog mene, piše Amanda Chatel za Your Tango.

Kad sam dobila posao za koji sam se borila, odgovorio je sliježući ramenima kao da mu je bilo svejedno. Kad su me na događaju u Brooklynu zamolili da budem jedna od samo 10 pisaca koji će čitati vlastito djelo, zakolutao je očima i nije ni došao. Nisam mogla shvatiti što ga je sprječavalo da bude istinski sretan zbog mene.

Sada sam s nekim tko se ponekad još više uzbudi od mene kad mi se u životu dogodi nešto dobro i, iskreno, to je najbolji osjećaj na svijetu. Taj pozitivan odgovor vašeg partnera zbog kojeg će te se osjećati beskrajno voljeno, prema nekim studijama, bitan je za čvrstu i zdravu vezu.

Te pozitivne reakcije podrške i ohrabrenja stvaraju veću intimnost, višu razinu zadovoljstva u vezi i stvaraju opći osjećaj stabilnosti koji smanjuje šanse za prekid. Čak je otkriveno da je način na koji vaš partner reagira tijekom dobrih stvari još važniji od toga kako vaš partner reagira tijekom loših stvari koje se ponekad pojave u životu.

24sata

Što možete učiniti ako jednostavno niste jedan od onih ljudi koji su zaneseni svakom velikom stvari koja se dogodi vašem partneru? Prema istraživačima, morate se ‘svjesno potruditi’.  

Ne oduzima vam puno vremena i energije kako biste ih zagrlili, rekli im da ste ponosni i dali im veliki poljubac koji zaslužuju s obzirom da su postigli velike stvari u životu.

Veza je davanje i uzimanje, a iz toga ćete izvući ono što ste uložili. Zato se potrudite s vremena na vrijeme da vaš partner ne misli kako ga ne volite i da niste s njim ponosni.

Izvor: 24sata.hr

Prethodni članakBol u leđima ‘skriva’ ozbiljne bolesti: Upalu bubrega, žuči…
Sljedeći članakVrijeme u BiH: Prolazna kiša moguća u drugom dijelu dana