Redovito korištenje saune ima mnoge iste prednosti kao i tjelovježba, tvrdi studija

POKAZALO se da redovito korištenje saune ima iste prednosti kao i izvođenje kardiovaskularnih vježbi, uključujući to da produljuje život, tvrdi studija objavljena u časopisu Experimental Gerontology.

“Primijetila sam da korištenje saune zaista ima velik utjecaj na moje raspoloženje i sposobnost nošenja s tjeskobom i stresom”, rekla je za The Post doktorica Rhonda Patrick, jedna od autorica recenzije. 

Sad ima saunu u svojoj kući i cilja na tretmane četiri puta tjedno. Već od dva preznojavanja dnevno vidi dobrobiti koje navodi. 

“Korištenje saune djeluje na sprječavanje demencije, depresije, smanjenje upale i povećanje mišićne mase, kao i na izbacivanje toksina iz tijela. Ipak, može se pretjerati”, upozorava Patrick. 

Ako ste nedavno imali srčani udar ili imate problema sa srcem, razgovarajte s liječnikom prije korištenja saune i pijte puno vode. 

“U sauni se preznojavate, iz unutrašnjih organa i kože. To je nevjerojatan i popularan način detoksikacije u ruskom stilu. Kad završite, osjećate se kao nova osoba”, kazao je Dmitrij Shapiro, sin jednog od vlasnika slavnih ruskih i turskih kupatila u East Villageu.

Izvor: index

Prethodni članakPet najvećih rizika za dijabetes tipa 2
Sljedeći članakStvari koje bi svako dijete trebalo čuti od roditelja kako bi ojačalo samopoštovanje