Pjanić: Ni Messi nije razumio zašto mi Koeman nije pružao priliku za igru

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić napustio je Barcelonu ovog ljeta nakon razočaravajuće sezone i otišao u Bešiktaš, a ponovo je došao u centar pažnje izjavama o svom bivšem treneru Ronaldu Koemanu.

Naš veznjak je ranije prešao u Barcu u razmjeni s Juventusom kada je Arthuro otišao u drugom smjeru, ali je skupio samo 19 ligaških nastupa i 619 minuta u prošloj sezoni.

Njegov odnos s Koemanom nije bio dobar, toliko da je to primijetio čak i Lionel Messi.

“Bešiktaš me silno želio posljednjih dana prijelaznog roka i nisam mogao ostati u Barceloni s Koemanom. Izgubio bih još godinu, a to nisam želio”, rekao je Pjanić za Tuttosport te dodao:”Koeman je sa mnom imao stav koji niko nije razumio, čak ni Messi. Leo me je prošle godine nekoliko puta pitao: ‘Ali zašto ti ne dopušta da igraš? Da li se nešto dogodilo?'”
Podsjetimo, Pjanić se prvo istakao u Metzu, odakle je 2008. godine prešao u Lyon. Tu je proveo tri sezone, a onda otišao u Italiju gdje je potpisao za Romu. U vječnom gradu je proveo pet godina prije prelaska u Juventus, gdje je bio priznat kao jedan od najboljih veznjaka u Evropi. U međuvremenu je odigrao 102 utakmice za reprezentaciju BiH.

Izvor: klix

Prethodni članakIzbjegnite ovih 8 čestih grešaka kod hidratacije kože lica i tijela