Pilot paraglajdera doživio nesreću na Bjelašnici, prvu pomoć pružio GSS

Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo imala je naporan vikend. Između ostalog, danas su pomagali pilotu paraglajdera koji je doživio nesreću na Bjelašnici, te povrijeđenim u saobraćajnoj nesreći na putu prema Igmanu.

Također, jučer i danas pripadnici GSS Novi Grad Sarajevo su na poziv kluba ekstremnih sportova Savages Crew učestvovali kao podrška takmičenju u brdskom biciklizmu BijelaDH 2021 gdje su imali nekoliko intervencija pružanja prve pomoći takmičarima tokom takmičenja.

“Danas nešto prije 16:00 sati u Babinom dolu na Bjelašnici je došlo do nesreće pilota paraglajdera kojem su naši pripadnici pružili prvu pomoć te ga transportovali do vozila Hitne medicinske pomoći KS koji je na svu sreću prošao sa lakšim tjelesnim povredama. Kada smo mislili da je tu kraj prilikom povratka sa Bjelašnice došlo je do saobraćajne nesreće gdje se vozilo prevrnulo sa tri putnika te smo odmah pristupili izvlčenju putnika i pružanju prve pomoći, nakon čega smo pozvali Hitnu medicinsku pomoć KS i Policiju PU Ildža”, naveli su iz GSS Novi Grad.

Sretni su što su svi povrjeđeni stabilni i prošli su sa lakšim povredama tokom vikenda. Poručili su da su na usluzi građanima 24 sata u sedmici svih 365 dana u godini.

Izvor: klix

Prethodni članakMcDonald’s lansira svoj prvi veganski hamburger