Oblak nakon poraza od Hrvatske objasnio što je najveći problem Slovenije

HRVATSKA reprezentacija pobijedila je u večernjim satima utorka Sloveniju 3:0 u utakmici 6. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Susret igran na Poljudu Hrvatska je u svoju korist riješila golovima koje su postigli Marko Livaja, Mario Pašalić i Nikola Vlašić.

Sva trojica zatresla su mrežu Jana Oblaka, kapetana Slovenije i jednog od najboljih nogometnih vratara na svijetu, koji je klasu dokazao sa sedam obrana u ovoj utakmici, a nakon nje i rekao kako je ona njemu izgledala iz vratarske perspektive.

Trebali biti agresivniji

“Čestitao bih Hrvatskoj na zasluženoj pobjedi. Stvorila je mnogo šansi. Mi smo imali nekoliko kontranapada, bili blizu postizanja gola, ali to, nažalost, nije bilo dovoljno. Nismo bili na razini kakva je potrebna za ovu utakmicu”, rekao je Oblak u uvodu analize susreta.

Oblak je, nastupajući za reprezentaciju, posljednji put tri gola primio prije dvije godine u utakmici protiv Poljske (poraz Slovenije 2:3).

“Trebali smo biti agresivniji, ali sad je kasno, utakmica je gotova. Možemo sad pametovati, no morali smo se dokazati dok je ona trajala”, dodao je i nastavio:

Borbenost mora biti glavna stvar

“Za Sloveniju glavna stvar mora biti borbenost. Kvalitetom nismo na istoj razini kao veće reprezentacije, ali trebali bismo biti na najvišoj razini po borbenosti. Nažalost, neke utakmice odigramo tako, neke ne. Poput ove. Teško je razumjeti zašto to možemo napraviti u nekim susretima, a u drugima ne možemo. Svaki igrač, čak i ako mu ne ide, uvijek se može boriti. To je ujedno i naš najveći problem, što se u pojedinim utakmicama pokazujemo u takvom svjetlu kao da smo najborbenija momčad na svijetu, a u pojedinim utakmicama pokazujemo da nismo dorasli takvim utakmicama.”

“Moramo između sebe riješiti neke stvari, reći si želimo li zaista nešto ili samo igramo jer nitko neće reći da ne dolazi (na utakmice reprezentacije). Ovo nije pravi način. Ja sam došao sa željom da se plasiram na Svjetsko prvenstvo i uvijek ću igrati s takvom željom. Svjestan sam da sa Slovenijom to nije lako ostvariti, ali imam ogromnu želju. Vjerujem da su dečki za to sposobni.”

“Morat ćemo neke stvari rješavati međusobno. Na svaku utakmicu trebali bismo ići onako kako smo išli u domaćoj utakmici protiv Poljske (2:0 u 2019.) ili Hrvatske (1:0 ove godine). U tim smo utakmicama pokazali da možemo. Možda je problem u nama, a ne nužno u izborniku”, zaključio je Oblak.

Izvor: index

Prethodni članakZbog lockdowna u Kostariki krokodili se s ljudima bore za teritorij
Sljedeći članakZnak koji otkriva da krompir više nije dobar za jelo i da je opasan po zdravlje