Mundo Deportivo: Počela je operacija Olmo. Bez gledanja je prihvatio Barcinu ponudu

DANI OLMO najveća je Barcelonina želja. Katalonski Mundo Deportivo javlja da je Barcelona već pokrenula akciju dovođenja bivšeg igrača Dinama.

Barcelona je već pokušala posljednjeg dana prijelaznog roka dovesti Olma, ali je Leipzig odbio ponudu jer ne bi stigao dovesti Olmovu zamjenu. Sada Mundo Deportivo otkriva da je već zakazan sastanak klubova kako bi razgovarali o dolasku Olma u Barcelonu 2022. godine. 

“Ako je moguće u siječnju, onda je to za Barcelonu bolja opcija nego u srpnju”, piše Mundo Deportivo, ali i dodaje da će datum Olmova transfera dosta ovisiti o rezultatima Leipziga u prvom dijelu sezone. 

Leipzig za Olma zasad traži 75 milijuna eura, a Barcelona toliko ne može ponuditi zbog financijskog fair-playa pa postoji mogućnost da se klubovi dogovore o posudbi uz uvjet da Barcelona za godinu-dvije mora otkupiti Olmov ugovor. 

Mundo Deportivo otkriva i da je Olmo bez gledanja i bez razmišljanja prihvatio ugovor koji mu je Barcelona poslala posljednjeg dana prijelaznog roka. Time je pristao i na manju plaću od one koju ima u Leipzigu jer mu je velika želja zaigrati u Barceloni, klubu u kojem je napravio prve nogometne korake. 

U Dinamu se raduju

Podsjetimo, Olmom prelazak u Barcelonu, ili neki drugi klub, radovao bi i Dinamo koji je prodavši Španjolca u RB Leipzig dogovorio i 20 posto od razlike između Olmova transfera iz Dinama u Leipzig te dalje iz Leipziga na novo odredište. Proda li ga njemački klub za traženih 75 milijuna eura, to bi značilo da bi u Dinamovu blagajnu ušlo oko 10.6 milijuna.

Izvor: index

Prethodni članakFinska pobijedila Kazahstan i dodatno zakomplikovala situaciju u grupi sa Zmajevima
Sljedeći članakOvi znakovi jasno daju do znanja da vam nedostaje vitamina D