Moderna verzija vikinškog broda: Superjahta od 161 metra sa skrivenim dizalom koje vodi do vrha

U jarbolu je skriveno dizalo koje goste superjahte dovodi na sam vrh i pruža mogućnost za uživanje u spektakularnom pogledu.

Jeste li se ikada pitali kako bi danas izgledala modernizirana verzija vikinškog broda? Kurt Strand dao je odgovor na to pitanje.

Norveški dizajner sa stalnim prebivalištem na Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama nedavno je predstavio koncept superjahte, koja je duga 161 metar, a koja izgledom podsjeća upravo na vikinška plovila.

Superjahti je nadjenuo ime Norveška. Karakteriziraju je veličanstvena jedra površine 6000 četvornih metara koja bi se mogla razvući pritiskom na jedan gumb u svega šest minuta.

Ova jedra od karbonskih vlakana na jarbolima visokima 96 metara oponašaju izgled moćnih kvadratnih jedra kakvi su se mogli naći na tradicionalnim vikinškim plovilima, a obložena su fleksibilnom solarnom folijom.

U jarbolu je skriveno dizalo koje goste superjahte dovodi na sam vrh i pruža mogućnost za uživanje u spektakularnom pogledu.

Norveška bi bila opremljena i svim klasičnim pogodnostima kakve se mogu naći na superjahti – obuhvaćala bi helidrom, bazen, spa-zonu, teretanu, kino-dvoranu, pa čak i mini bolnicu. Mogla bi ugostiti 24 gosta u 12 luksuznih kabina te 40 članova posade.

Superjahta nadahnuta vikinškim brodovima

Izvor: punkufer

Prethodni članakNe može biti jasnije: Predivno slovensko jezero zbog kojeg vrijedi kupiti vinjetu
Sljedeći članakTako kremasta i puna okusa! Recept za brzu juhu od krumpira idealnu za kišni dan