MMA borac ubijen u pucnjavi u Novom Sadu, meta atentatora lakše ranjen

U pucnjavi koja se sinoć dogodila u Novom Sadu poginuo je MMA borac Uroš Stefanović, a ranjen Goran Kovačević Goranac koji je bio meta atentatora. Goranac je ranije osuđivan za proizvodnju skanka i trenutno je optužen za učestvovanje u otmici.

Prema riječima svjedoka, pucnjava se dogodila u Cankarevoj ulici oko 21:30 sati. Prema njim su ispaljeni rafali iz automobila u pokretu.

„Svega pet minuta pre nego što su se čuli rafali izašla sam iz zgrade da prošetam psa. Nismo odmakli ni 20 metara od zgrade kada se začula prvo škripa guma, a zatim i pucnjava. U panici sam utrčala u obližnju prodavnicu gde smo svi mahinalno čučnuli“, rekla je za Nova.rs jedna od stanarki u Cankarevoj ulici.

Stefanović je bio tjelohranitelje Kovačeviću. Bio je poznat javnosti kao sportista, a osvojio je više medalja u rvanju, džudou i greplingu.

Okušao se i u MMA, a u karijeri je upisao dva poraza. Posljednji put je nastupao prije pet godina i tada je izgubio meč od Raše Obradovića. Upravo njegov nekadašnji rival je i objavio poruku u kojoj se oprašta od kolege.

„Momak koga sam voleo i sa kim sam trenirao i radio je otišao. Zauvek će biti u mom srcu jer je bio jedan od retkih, srčan, hrabar i beskrajno dobar i pošten. Najiskrenije saučešće porodici“, naveo je Obradović.

Goranac ima pozamašni dosije

Iako je Goranac odavno poznat istražnim organima u Novom Sadu zbog pozamašnog dosijea i povezanosti sa poslovima oko trgovine narkoticima, šira javnost je za njega čula nakon otmice i policijske potjere, koja se odvijala u Novom Sadu, maja 2017. godine, piše Nova.rs.

Goranac je bio jedan od otmičara muškarca koji je dovođen u vezu sa navodno slučajnim ubistvom mlade Novosađanke Teodore Kaćanski, fitnes instruktorke i foto-modela.

Njena tragična smrt zaprepastila je tada čitavu Srbiju, posebno zbog saznanja da je najvjerovatnije ubijena greškom, a da je prava meta bio njen dečko Nenad Stević.

Kobne noći, njih dvoje su bili na parkingu ispred zgrade u novosadskom naselju Telep, kada je Stević u jednom trenutku, izašao iz njihovog vozila i uputio se ka stanu. Teodora je ostala sama u kolima, a pretpostavlja se da je napravila kobnu grešku kada je za suvozačevog prešla na vozačevo mjesto.

Ubica koji se došunjao sa obližnjeg gradilišta zapucao je na vozilo i teško ranio nesrećnu devojku koja je poslije nekoliko dana preminula u bolnici.

Učestvovao i u otmici

Goranac, koji je inače navodno blizak Stevićev prijatelj i saradnik, učestvovao je tako u otmici osobe za koju su sumnjali da je Teodorin ubica, a nakon policijske potjere uhapšeni su i ubrzo izvedeni pred sud.

Na suđenju su se branili da su samo htjeli da pomognu policiji u hvatanju plaćenog ubice.

Doživio više atenatata

Da je Goranac upravo zbog ova dva događaja, uz koje ide i treći – ubistvo Nika Uskokovića, možda večeras bio meta atentatora, sumnja se i zbog još jednog aktera ove „građanske otmice“, koji je više puta preživio atentate.

U pitanju je bivši policijski službenik Dalibor Bogdanović Boća, takođe blizak prijatelj i saradnik dečka Teodore Kaćanski. Pre nekoliko meseci, u Bogdanovićevoj zgradi u Novom Sadu, iz dva navrata pronađen je eksploziv.

On je prije tri godine preživio eksploziju auto-bombe koja je bila postavljena ispod njegovog vozila, i zbog koje je izgubio nogu, a nekoliko godina ranije jedva je preživio ranjavanje u centru Novog Sada.

Prethodni članakŽena dobila kaznu od 192.825 eura za prebrzu vožnju
Sljedeći članakMario Mandžukić objavio kraj karijere