Mještani Crnča i Čizmića bez seoske vode dvije sedmice – Kakanjska firma “SAMS Group” im pomaže i dovlači vodu svaki dan

Kako saznaje portal Kakanjinfo, mještani iz sela Crnač i Čizmića a koji pripadaju MZ Zgošća su već dvije sedmice bez pitke vode.

Naime, kako kažu građani prije dvije sedmice desilo se puknuće cijevi od seoske vode koja je napajala oko 130 domaćinstava a problem je nastao kada je iz još nepoznatih razloga prekinuta cijev ostavila bez vode mještane ovih sela.

Građani se javno zahvalili firmi SAMS Group i privredniku Ameru Hadroviću

Građani iz sela Crnač i okolnih sela kažu da već nekoliko dana Kakanjska firma SAMS i njen vlasnik, privrednik Amer Hadrović, već nekoliko dana a nakon što je saznao da nemaju vode, svaki dan iz svoje firme sa svojim kombijem doveze vodu u ovo mjesto. “Mi mu se javno zahvaljujemo” napisali su na fb građani a i objavili par postova.

Nakon ovog ljudskog, komšijskog humanog gesta pitali smo Hadrovića da nam kaže šta je bio najveći povod da se uključi i pomogne, te je kratko istakao: “Kao privrednik, komšija, prijatelj i poznanik mnogih naših građana, ne mogu da dozvolim da u 21.vijeku starci, bolesni, djeca nemaju pitku vodu u ovim trenutcima. Halal bilo od mene svaki kombi koji smo odvezli proteklih dana za naše Kakanjce. Ovom prilikom i sam apelujem na nadležne institucije, ali i druge privrednike da pomognu mještanima do konačnog rješenja”.

Ovom prilikom i portal Kakanjinfo.com poziva sve one koji mogu da pomognu da se ovaj problem riješi da se uključe i da Crnaš ponovo ima pitku vodu.

Uključila se i Općina Kakanj

U razgovoru sa novim predsjednikom MZ Zgošća Vehidom Veispahićem smo dobili podatak da je u srijedu u Općini Kakanj obavljen i sastanak sa načelnikom Mirnesom Bajtarevićem koji je obećao da će se preko nadležne službe iznaći rješenje i da će se pomoći oko rješenja ovog problema. “Ovdje preko sela imamo tri vodovoda a vodu koju koriste mještani sela Crnač dolazi od pravca Semetiš. U srijedu smo bili u Općini i nazire se rješenje. Prema nekog gruboj procjeni potrebno je oko 4.000 KM da se sa iskopima voda ponovo pusti. Moramo istaći da su i ove cijevi stare oko 40.godina, da imaju i sjeline a Općina je prema našim saznanjima i ranije iznalazila rješenja za naše podružnice i slične probleme”, za naš portal kazao je Veispahić.

A na sve nadodaje osoba koja je poslala tekst Edvina Čizmić da se moli Općina Kakanj i svi dobri ljudi da nam pomognu u skupljanju sredstava za popravak seoske vode.

Izvor: Kakanjinfo.com / Edvina Čizmić

Prethodni članakEvo koje su stvari zajedničke najdugovječnijim ljudima na svijetu
Sljedeći članakNavike koje trebamo izbjegavati ako želimo smršavjeti